Υποδομές gigabit θα πρέπει να προσφέρουν όλες οι νέες κατοικίες στη Βρετανία

0

Μια νέα απαίτηση θα πρέπει να εκπληρώνουν όσοι κατασκευάζουν ακίνητα στην Αγγλία, καθώς καλούνται να διασφαλίσουν ότι οι νέες οικοδομές έρχονται εξοπλισμένες με τα μέσα πρόσβασης σε υπηρεσίες εξαιρετικά γρήγορου internet.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής παρουσίασε τροποποιήσεις στον κανονισμό Building Regulations 2010 – τον νόμο που διέπει την κατασκευή και την τροποποίηση κτιρίων. Εισάγεται, έτσι, η απαίτηση τα νέα ακίνητα να εφοδιάζονται με την υποδομή και τις απαραίτητες συνδέσεις για πρόσβαση σε gigabit συνδέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, για την περίοδο των 12 μηνών έως τις 31 Μαρτίου του 2022, ολοκληρώθηκε η κατασκευή 171.190 κατοικιών στην Αγγλία. Ωστόσο, σε ένα τυπικό έτος, μόνο το 12 τοις εκατό των νέων κατοικιών προσφέρουν ευρυζωνική πρόσβαση Gigabit μετά την ολοκλήρωσή τους.

Με στόχο η τροποποιημένη νομοθεσία να μην οδηγήσει σε αυξημένα κόστη για τους κατασκευαστές, το κόστος σύνδεσης θα περιορίζεται σε 2.000 βρετανικές λίρες ανά ιδιοκτησία. Θα εναπόκειται στους κατασκευαστές να καταλήγουν στις λεπτομέρειες με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι το 98 τοις εκατό των ακινήτων θα εμπίπτουν σε αυτό το όριο. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου δεν θα είναι δυνατή η εξασφάλιση σύνδεσης με δυνατότητα Gigabit εντός του προαναφερθέντος ορίου, οι κατασκευαστές θα πρέπει να προχωρούν στην εγκατάσταση της επόμενης πιο γρήγορης επιλογής.

Οι τροποποιήσεις ακολουθούν τη νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ το 2021, η οποία διευκολύνει τις τηλεπικοινωνίες στις πολυκατοικίες. Ο νόμος περί υποδομής τηλεπικοινωνιών (TILPA) δίνει στους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών υποδομών τη δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια, εάν ένας ιδιοκτήτης δεν ανταποκρίνεται στα σχετικά αιτήματα.

«Τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει τους ανθρώπους να εκμεταλλεύονται τα οφέλη των ευρυζωνικών συνδέσεων, είτε πρόκειται για έναν αδιάφορο ιδιοκτήτη, είτε για την αποτυχία ενός κατασκευαστή ακινήτων», δήλωσε η υπουργός ψηφιακών υποδομών, Julia Lopez.

«Χάρη στους νέους νόμους, εκατομμύρια ενοικιαστές δεν θα εμποδίζονται να λάβουν αναβαθμισμένη ευρυζωνικότητα, και όσοι μετακομίζουν σε νεόκτιστα σπίτια θα μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα έχουν πρόσβαση στις ταχύτερες διαθέσιμες ταχύτητες από την πρώτη μέρα».

Share.

Comments are closed.