Η Huawei λέει ότι βγαίνει από το «crisis mode», καθώς τα ετήσια έσοδα σταθεροποιούνται

0

Η Huawei ανακοίνωσε ότι βγήκε από το «crisis mode» στο οποίο βρισκόταν μετά την επιβολή περιορισμών από τις ΗΠΑ, καθώς παρουσίασε ανάπτυξη στη δραστηριότητα γύρω από τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές και σταθερά συνολικά έσοδα για το 2022.

«Οι αμερικανικοί περιορισμοί είναι πλέον η νέα μας κανονικότητα και επιστρέφουμε στις συνηθισμένες δραστηριότητες μας» δήλωσε ο Eric Xu, πρόεδρος της Huawei, σε ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Ο Xu είπε ότι η Huawei αναμένει να κλείσει το έτος με ετήσια έσοδα 636,9 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 91,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό που είναι ουσιαστικά αμετάβλητο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η βασική δραστηριότητα γύρω από την πώληση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αναπτύχθηκε το 2022 και η πτώση στη δραστηριότητα των καταναλωτικών συσκευών σταθεροποιήθηκε.

Τα αποτελέσματα είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι ο τεχνολογικός γίγαντας από την Shenzhen έχει σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές του, μετά από μια σειρά κυρώσεων της κυβέρνησης που τον απέκοψαν από τα προηγμένα chipset, προκαλώντας πλήγμα στη δραστηριότητα γύρω από τα smartphones.

Οι ΗΠΑ πίεσαν, επίσης, τους συμμάχους τους να μην χρησιμοποιούν τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό 5G της εταιρείας, χαρακτηρίζοντάς τον απειλή για την εθνική ασφάλεια, κάτι που η ίδια έχει αρνηθεί. Τα τελευταία χρόνια, προσπάθησε να αναπτύξει νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως στο λογισμικό, το cloud computing και την τεχνολογία για αυτοκίνητα, ενώ έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε εταιρείες σε ολόκληρη την κινεζική βιομηχανία ημιαγωγών.

Ο Xu σημείωσε ότι το 2023 θα είναι ένα κρίσιμο έτος και ότι οι επιχειρηματικές προτεραιότητες περιλαμβάνουν τη διατήρηση υψηλών επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, τη διατήρηση της ποιότητας παρά τους περιορισμούς των ΗΠΑ και την εύρεση νέων ευκαιριών γύρω από τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Share.

Comments are closed.