Επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη η επένδυση σε κέντρα δεδομένων της Microsoft

0

Ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση της επένδυσης για τη δημιουργία περιφερειακού hub από data centers από τη Microsoft βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε διατυπώθηκε η πρόθεση όλων να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.

Όπως έχει γράψει το infocom η συνολική επένδυση του αμερικανικού κολοσσού, που έχει ενταχθεί στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων, είναι προϋπολογισμού 976,168 εκατ. για 10 χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και στις Μελέτες Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) τα 746,548 εκατ. αφορούν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς γης, της κατασκευής των κτηρίων και της προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ τα 229,620 εκατ. τις λειτουργικές δαπάνες για το προσωπικό, το κόστος για τη συντήρηση των κτηρίων και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Το ένα κέντρο δεδομένων (το μεγαλύτερο) της Microsoft (σε ακίνητο με κωδική ονομασία ΑΤΗ04) θα κατασκευαστεί στα Σπάτα και τα άλλα δύο (ΑΤΗ02 και ΑΤΗ07) στο Κορωπί, σε απόσταση περίπου 9 -10 χιλ. και όλα μαζί θα βρίσκονται σε λειτουργική σχέση μεταξύ τους.

Η δυναμικότητα του κέντρου δεδομένων στα Σπάτα θα είναι 19,2 MW, διπλάσια αυτών που θα εγκατασταθούν στο Κορωπί (9,6 MW).

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης, ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, στελέχη της Microsoft και των εμπλεκόμενων φορέων.

Share.

Comments are closed.