Ρωσία: Ενίσχυση 1,3 δισ. ευρώ στην εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού

0

Η ρωσική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι τέσσερις πάροχοι έχουν υπογράψει συμβόλαια για την αγορά εγχώριου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ), μετά την έξοδο των κατασκευαστών Nokia και Ericsson από την χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο υπουργός Επικοινωνιών και ΜΜΕ, Maksut Shadaev, ανακοίνωσε τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη «θα μας επιτρέψει να οργανώσουμε μια σύγχρονη παραγωγή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στη Ρωσία», χωρίς να αποκαλύπτει τα ονόματα των κατασκευαστών ή των παρόχων.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει «υποστηρικτικά» προγράμματα για να απομακρυνθούν οι πάροχοι από την χρήση ξένου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, καθώς οι εγχώριοι κατασκευαστές αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους από 11,6% το 2021 σε 25,2% φέτος.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Huawei φέρεται να έχει σταματήσει να πουλά εξοπλισμό στη Ρωσία, αλλά συνεχίζει να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού και συντήρηση. Η Nokia και η Ericsson θα μειώσουν τις ενημερώσεις λογισμικού μέχρι το επόμενο έτος, γεγονός που θα δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις και για τους τέσσερις παρόχους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Αναμφισβήτητα, οι ενημερώσεις λογισμικού είναι υψίστης σημασίας για να διασφαλιστεί ότι τα δίκτυα παραμένουν λειτουργικά, ασφαλή και αξιόπιστα», δήλωσε ο αναλυτής της PP Foresight, Paolo Pescatore.

Share.

Comments are closed.