Weekly Telecom: Laissez faire laissez passer

0

Χαιρόμαστε που σας άρεσε η νέα μορφή του Weekly Telecom. Όλα πλέον είναι τακτοποιημένα σε ενότητες, κάθε είδηση έχει την εταιρεία την οποία αφορά και στο τέλος τα σχόλια, όταν υπάρχουν, είναι με πλάγια γράμματα. Και οι βελτιώσεις συνεχίζονται!

Τα ενθαρρυντικά σας σχόλια και το “keep running” που ήταν το κεντρικό σύνθημα όλων των μηνυμάτων μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε. Keep reading λοιπόν και όπως γράφουμε συνήθως στο τέλος “τα καλύτερα έρχονται”!

Ο Γιάννης Μπρατάκος το είπε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό: Έχουμε εξασφαλίσει και αξιοποιούμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο, στην ιστορία της χώρας: Το νέο ΕΣΠΑ, τη νέα ΚΑΠ, το νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα ανέλθουν σε επίπεδο ρεκόρ, στα 12 δισ. ευρώ το 2023. Τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω των οποίων, τη χρονιά που έρχεται, θα εισρεύσουν συνολικά 15,4 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία. Πως το είχε πει να δεις ο Clinton πριν 20 χρόνια; Α, ναι, “It’s the economy stupid”!

Ο Χάρης της Vodafone ξεσπάθωσε στην εκδήλωση και δεν μάσησε τα λόγια του. Με την ευθύτητα που τον διακρίνει αναφέρθηκε στο θέμα των τιμαριθμικών αναπροσαρμογών στα τιμολόγια -κάτι που έχουν ζητήσει και επιθυμούν διακαώς όλοι οι πάροχοι. Έδωσε μάλιστα στοιχεία της Efficient, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο ΔΤΚ στη χώρα μας YoY αυξήθηκε κατά 11,3%, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις τηλεπικοινωνίες υποχώρησε 2%. Αναφέρθηκε στο κόστος της ενέργειας αλλά και σε αυτό το πρώτων υλών, με πιο χαρακτηριστικό την αύξηση κατά 70% στις οπτικές ίνες. Και επειδή του αρέσει να μιλάει με νούμερα, ανέφερε ότι από το 2012, ενώ η κίνηση δεδομένων (data) στο δίκτυο κινητής έχει αυξηθεί κατά 6.500%, το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) έχει μειωθεί κατά 57% στα συμβόλαια και σχεδόν κατά 40% συνολικά στο σύνολο των πελατών της Vodafone. Οι “αναπροσαρμογές” πάντως θα γίνουν, αλλά όχι φέτος…

Το βραβείο της καλύτερης διαφήμισης της χρονιάς μας το φύλαγε η Cosmote για το τέλος. Το σποτάκι με τον Αι -Βασίλη, τα γεννητούρια και την ατάκα “ότι δώρο κι αν περιμένετε φέτος σας ευχόμαστε να κάνει τα Χριστούγεννά σας να είναι μαγικά” τα σπάει. Μπράβο! Μας θύμισε τις παλιές καλές και δημιουργικές εποχές της διαφήμισης.

Μπράβο θα πρέπει πάρει και ο Κωτσόβολος. Γιατί, όχι μόνο παίρνει πίσω την παλιά ηλεκτρική συσκευή σας, αλλά της δίνει νέα ζωή και την προσφέρει σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη. Πραγματικά μας εντυπωσιάζει κάθε φορά και περισσότερο. Με απλές, πρακτικές και ανθρώπινες λύσεις. Ένα μπράβο είναι λίγο, πολύ λίγο… Πολλά μπράβο λοιπόν!

Αλλά και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ δεν πάει πίσω. Κάτι μεγάλο θα «Payzy» τα Χριστούγεννα που… δεν παίζεται!
Κινητικότητα και στο χώρο των παραδόσεων. Το Πλαίσιο ανακοίνωσε ότι παραδίδει μετά τις 5 το απόγευμα, που σημαίνει ότι επεκτείνει το ωράριο της παράδοσης την ίδια μέρα.
Και η απάντηση του Κωτσόβολου, ήταν να ανακοινώσει τη συνεργασία με τη Wolt, ώστε να κάνει παραδόσεις σε 60 λεπτά!!! Ανταγωνισμός High… Woltage!

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε.

Αυτά για την ώρα. Stay tuned, τα καλύτερα έρχονται!

Share.

Comments are closed.