Συνεργασία τεχνολογικών κολοσσών για τη δημιουργία ανταγωνιστή του Google Maps

0

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το Overture Maps Foundation και να αναπτύξουν διαλειτουργικά δεδομένα ανοιχτών χαρτών και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ανταγωνιστή του Google Maps.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο Linux Foundation, ενώ συμμετέχουν η Microsoft, η Amazon Web Service, η TomTom και η Meta. Ο στόχος είναι να επιτραπεί στις εταιρείες να συνεισφέρουν τα δικά τους δεδομένα για να βοηθήσουν στη συλλογή ενημερωμένων δεδομένων που παραμένουν «πλήρη, ακριβή και ανανεωμένα, καθώς αλλάζει ο φυσικός κόσμος».

Το Overture Maps Foundation θα χρησιμοποιήσει, επίσης, υπάρχοντα δεδομένα από τμήματα από το OpenStreetMap και τα τμήματα πολεοδομικού σχεδιασμού των πόλεων, καθώς και μέσω της χρήσης μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Jim Zemlin, εκτελεστικός διευθυντής του Linux Foundation, δήλωσε: «Η χαρτογράφηση του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε κοινότητας στον κόσμο, ακόμη και όταν μεγαλώνουν και αλλάζουν, είναι μια τεράστια περίπλοκη πρόκληση που κανένας οργανισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Η βιομηχανία πρέπει να ενωθεί για να το κάνει αυτό προς όφελος όλων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευκολύνουμε αυτήν την ανοιχτή συνεργασία μεταξύ κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας για την ανάπτυξη δεδομένων υψηλής ποιότητας, ανοικτών χαρτών που θα επιτρέψουν καινοτομίες προς όφελος των ανθρώπων και των εταιρειών».

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο Overture θα κυκλοφορήσει τα πρώτα σύνολα δεδομένων στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Η αρχική έκδοση θα περιλαμβάνει βασικά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων, οδικών και διοικητικών πληροφοριών.

Share.

Comments are closed.