Συνεργασία Microsoft & Viasat για την επέκταση της παγκόσμιας συνδεσιμότητας

0

Η Microsoft και η Viasat ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία, με στόχο την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων 5 εκατομμυρίων σε ολόκληρη την Αφρική.

Η Viasat αποτελεί την πρώτη εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών που συνεργάζεται με το Airband Initiative της Microsoft, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση του έργου της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Νιγηρία, τη Γουατεμάλα, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την επέκταση του προγράμματος στην Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και την Αγκόλα.

Αυτή η πρωτοπόρα παγκόσμια συνεργασία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του διευρυμένου στόχου της Πρωτοβουλίας, σε σχέση με την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο «στο ένα τέταρτο ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», συμπεριλαμβανομένων 100 εκατομμυρίων ανθρώπων στην αφρικανική ήπειρο, έως το τέλος του 2025.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ, περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού -2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι- δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο. Τα δορυφορικά συστήματα επιτρέπουν την παροχή πρόσβασης σε απομακρυσμένες περιοχές που προηγουμένως είχαν λίγες, έως καθόλου, επιλογές συνδεσιμότητας.

Μέσω της πρωτοβουλίας Airband, η Microsoft και οι συνεργάτες της έχουν ήδη προσφέρει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας σε περισσότερους από 51 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων άνω των 4 εκατομμυρίων σε μη εξυπηρετούμενες αγροτικές κοινότητες των ΗΠΑ και επιπλέον 47 εκατομμυρίων σε 16 μη εξυπηρετούμενες και υποεξυπηρετούμενες χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Share.

Comments are closed.