Ο Νίκος Χρηστάκης Inspirational Mentor του Junior Achievement

0

Ο νέος θεσμός των Inspirational Mentors από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece καθιερώθηκε και επεκτάθηκε, καθώς τα αποτελέσματα από την πρώτη υλοποίησή του ήταν εντυπωσιακά. Οι Inspirational Mentors αυξήθηκαν σε 55 έναντι 38 που ήταν πέρυσι και επισκέπτονται Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

Για την HP, η εκπαίδευση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα με την τεχνολογία να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση και ανάπτυξή της. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται με το Junior Achievement Greece, με στόχο να σταθεί κοντά στους νέους και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων, του digital marketing και των πωλήσεων. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα HP LIFE. Το HP LIFE είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης δεξιοτήτων πληροφορικής και επιχειρήσεων από το HP Foundation.

Ο Νίκος Χρηστάκης, Managing Director της HP Hellas, αποτελεί έναν από τους 55 Inspirational Mentors, έχοντας αναλάβει υπό την εποπτεία του το 1ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κοζάνης. Στην πρώτη συνάντηση με την μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» μοιράστηκε με τους μαθητές το δικό του success story, τους στόχους που είχε θέσει και τα βήματα της επαγγελματικής του πορείας. Στην επόμενη συνάντηση τους και αφού τα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν την καινοτόμα επιχειρηματική τους ιδέα, θα τους δώσει συμβουλές και θα τους υποστηρίξει στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JA Greece, το οποίο τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο ίδιος δήλωσε για την συμμετοχή του: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που αποτελώ έναν από τους 55 Inspirational Mentors 2023 του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece. Στόχος μας να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε, αλλά και να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που δημιουργούν στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς τη δική τους μαθητική start up.»


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.