Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Microsoft: Εντός Ε.Ε. τα δεδομένα των Ευρωπαίων cloud πελατών της

0

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι cloud πελάτες της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να επεξεργάζονται και να αποθηκεύουν τμήματα των δεδομένων τους εντός της Γηραιάς ηπείρου, ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Η σταδιακή διάθεση του λεγόμενου «EU data boundary» θα ισχύει για όλες τις βασικές υπηρεσίες cloud της εταιρείας – δηλαδή τα Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 και Power BI.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τη διεθνή ροή των δεδομένων των πελατών τους, από τότε που η ΕΕ εισήγαγε τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) το 2018, ο οποίος προστατεύει το απόρρητο των χρηστών.

«Καθώς προχωρήσαμε βαθύτερα σε αυτό το έργο, καταλάβαμε ότι έπρεπε να ακολουθήσουμε μια πιο σταδιακή προσέγγιση», δήλωσε στο Reuters η Julie Brill, Chief Privacy Officer της Microsoft.

«Η πρώτη φάση θα αφορά στα δεδομένα των πελατών. Και στη συνέχεια, καθώς προχωράμε στις επόμενες φάσεις, θα μεταφέρουμε δεδομένα καταγραφής, δεδομένα υπηρεσιών και άλλου είδους δεδομένα, μέσα σε αυτό το όριο», πρόσθεσε. Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και η τρίτη το 2024.

Η Microsoft λειτουργεί περισσότερα από δώδεκα κέντρα δεδομένων σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Άλλωστε, ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζει και τρία data centers στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Η συνολική επένδυση είναι προϋπολογισμού 976.168 εκατομμυρίων, για 10 χρόνια.

Η Microsoft έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα αντιμετωπίσει κυβερνητικά αιτήματα που σχετίζονται με δεδομένα πελατών και ότι θα αποζημιώσει οικονομικά οποιονδήποτε πελάτη του οποίου τα δεδομένα κοινοποιήθηκαν κατά παράβαση του GDPR.

Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την επίσημη διαδικασία για την έκδοση απόφασης σε σχέση με το Πλαίσιο Προστασίας Δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ.

Share.

Comments are closed.