Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Η Βρετανία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη δικτύων πέμπτης και έκτης γενιάς

0

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε τα σχέδια της για επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 116 εκατομμύρια ευρώ) σε Ε&Α γύρω από τεχνολογίες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του 6G, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Nokia, Ericsson και Samsung.

Σε σχετική δήλωση, αναφέρεται πως η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μοιράσει στα πανεπιστήμια του York, του Bristol και του Surrey μερίδιο 28 εκατομμυρίων λιρών, με στόχο να συνεργαστεί με τους προμηθευτές στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη μελλοντικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένου του 6G.

Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η κίνηση θα προσθέσει «βάρος» στην εικόνα του Ηνωμένου Βασιλείου ως ηγέτη γύρω από την έρευνα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ βασίζεται σε πρόσφατες αποφάσεις της Ericsson και της Samsung να δημιουργήσουν ερευνητικά κέντρα για τα δίκτυα έκτης γενιάς στη χώρα.

Εκτός από την προώθηση του 6G, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα υποστηρίξει και την ανάπτυξη του 5G, διευκολύνοντας τις εταιρείες να εισέλθουν στην αγορά.

Τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια θα συνεργαστούν με άλλους «παίκτες» του κλάδου για να δημιουργήσουν μελλοντικές τεχνολογίες δικτύου, με τρόπο που να προωθεί μια πιο ποικιλόμορφη και καινοτόμο αγορά τηλεπικοινωνιών, για τον τερματισμό της στρατηγικής που βασίζεται στην προμήθεια υλικού από μια και μόνο εταιρεία.

Ως μέρος του πακέτου, 80 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν για την κατασκευή ενός εργαστηρίου τηλεπικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα περιλαμβάνει μια ερευνητική εγκατάσταση για δοκιμή της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης των τεχνολογιών 5G και 6G, συνεισφέροντας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Michelle Donelan, είπε ότι η προσπάθεια γύρω από το 6G έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει «μπροστά», ενώ η χρηματοδότηση έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να μην «βασιζόμαστε πλέον σε μια χούφτα εταιρειών για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των δικτύων 5G».

Share.

Comments are closed.