Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Στα έργα ΤΠΕ εισέρχεται ο Όμιλος Βαρδινογιάννη

0

Με την προσδοκία να αναλάβει τμήμα των έργων, συνολικής αξίας 6 δισ. ευρώ, του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και αυτών του ιδιωτικού τομέα ο Όμιλος Βαρδινογιάννη εισέρχεται στα έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Καθώς η ψηφιοποίηση αποτελεί αναγκαιότητα για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ο τομέας των ΤΠΕ στην Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο ισχυρής ανάπτυξης, ενώ η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης που επιβάλλει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λειτουργεί καταλυτικά στο να προχωρήσουν εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις του Ομίλου Βαρδινογιάννη με τη Nova, τηλεπικοινωνιακή εταιρεία θυγατρική της United Group και η οποία έχει ήδη συμμετοχή σε έργα που προκηρύσσει η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) δραστηριότητα που έχει ξεκινήσει η Wind (η οποία συγχωνεύεται με τη Nova).

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιλέξουν μεταξύ δύο σεναρίων: Το πρώτο είναι η ίδρυση κοινής εταιρείας η οποία θα δραστηριοποιηθεί στις ΤΠΕ και το δεύτερο η κοινή κάθοδό τους στα έργα με τη δημιουργία κοινοπραξιών.

Μέχρι στιγμής ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δεν έχει καμία άμεση συμμετοχή στις ΤΠΕ. Έμμεσα, μέσω εταιρείας που έχει χρηματοδοτήσει η Ireon Investments, εταιρεία Venture Capital (εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών) συμφερόντων του, συμμετέχει σε έργο τηλεϊατρικής σε συνεργασία με τον ΟΤΕ.

Η επαφή του με τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας είναι μέσω της Ireon η οποία έχει χρηματοδοτήσει νεοφυείς εταιρείες (startups) κυρίως του εξωτερικού και οι οποίες πλέον έχουν ωριμάσει και δύναται να διαδραματίσουν ρόλο για την εκτέλεση έργων ΤΠΕ.

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη αναπτύσσει ευρύτερη συνεργασία με τη United Group που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινές επενδύσεις στις ΑΠΕ σε γειτονικές χώρες.

Share.

Comments are closed.