Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Ericsson & Apple δίνουν τα χέρια και βάζουν τέλος στον πόλεμο της πατέντας

0

Η Ericsson ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύναψη μιας παγκόσμιας συμφωνίας με την Apple, τερματίζοντας τη διαμάχη σχετικά με τις πληρωμές δικαιωμάτων για τη χρήση πατεντών 5G στα iPhone.

Ο σουηδικός κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού είπε ότι η πολυετής συμφωνία περιλαμβάνει cross-licences για κατοχυρωμένες με δίπλωμα πατέντες σε σχέση με βασικές τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας.

«Η διευθέτηση τερματίζει όλες τις τρέχουσες νομικές διαφορές που σχετίζονται με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο μερών», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η συμφωνία έρχεται αφότου η Ericsson υπέβαλε τον Ιανουάριο μια δεύτερη σειρά αγωγών, για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, κατά της αμερικανικής κατασκευάστριας των iPhone.

Και οι δύο εταιρείες είχαν ήδη μηνύσει η μία την άλλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς είχαν αποτύχει οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση μιας επταετούς σύμβασης αδειοδότησης που συνήφθη για πρώτη φορά το 2015.

Η Ericsson κατέθεσε μήνυση, για πρώτη φορά, τον Οκτώβριο του 2021. Στη συνέχεια, η κατασκευάστρια των iPhone υπέβαλε μήνυση τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Ericsson προέβλεψε έσοδα 530,3 εκατομμυρίων – 578,5 εκατομμυρίων δολαρίων από αδειοδότηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για το τέταρτο τρίμηνο.

Share.

Comments are closed.