Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Vodafone: Σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Open RAN – Έφτασε σε αστικό περιβάλλον

0

Η Vodafone ανακοίνωσε ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη δικτύων που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Open RAN, θέτοντας σε λειτουργία μια υλοποίηση σε υποδομές που παρέχουν κάλυψη σε αστικές περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι αυτό αποτελεί το πρώτο παράδειγμα εντός Ευρώπης που λειτουργεί live σε αστικό περιβάλλον. Ο πάροχος βλέπει πολλά πλεονεκτήματα στο Open RAN, όπως ότι βοηθά στο διαχωρισμό των στοιχείων του δικτύου, με στόχο την επιλογή βέλτιστων λύσεων.

Η Vodafone λέει ότι η ανάπτυξη του Open RAN σε αστική τοποθεσία αποδεικνύει ότι η τεχνολογία αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική έναντι του παραδοσιακού RAN σε κάθε σενάριο και όχι μόνο για αγροτικές τοποθεσίες. Και βάσει της διαλειτουργικότητας που παρέχει, το Open RAN θεωρείται καταλύτης καινοτομίας, επιτρέποντας συνεργασίες με επιχειρήσεις εκτός του «παραδοσιακού» οικοσυστήματος των τηλεπικοινωνιών.

Τον Απρίλιο του 2021, η Vodafone ξεκίνησε τη λειτουργία ενός εργαστηρίου δοκιμών Open RAN στο Newbury, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει, μεταξύ άλλων, δυνατότητες δοκιμής, επικύρωσης και απόδειξης υλοποιήσεων πριν από την εμπορική τους ανάπτυξη.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Vodafone δεσμεύτηκε να αναπτύξει το Open RAN στο 30% των τοποθεσιών της, σε όλο το ευρωπαϊκό της δίκτυο, έως το 2030. Πιο πρόσφατα, ξεκίνησε δοκιμές γύρω από το Open RAN στη Γερμανία και υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την NTT Docomo. Έχει επίσης προχωρήσει σε μια συνεργασία με τη Nokia.

Η τεχνολογία Open RAN έχει εγκατασταθεί σε 16 άλλων σημεία του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Vodafone, παρέχοντας συνδεσιμότητα στους πελάτες της στο Exmouth και στο Torquay. Το έργο θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες. Η ανάπτυξη κατέστη δυνατή μέσω συνεργασιών με την Dell, την Intel, τη Samsung, τη Wind River και την Capgemini.

Share.

Comments are closed.