Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Οριστικό: USB-C στα καινούργια smartphones μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2024

0

Γνωστοποιήθηκε η ημερομηνία κατά την οποία όλα τα νέα smartphones που θα πωλούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης -κάτι που συμπεριλαμβάνει τα επόμενα iPhone- θα πρέπει να χρησιμοποιούν το πρότυπο USB-C για ενσύρματη φόρτιση: η ημερομηνία αυτή είναι η 28η Δεκεμβρίου του 2024.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά τη δημοσίευση της νομοθεσίας στην επίσημη εφημερίδα του ευρωπαϊκού μπλοκ, κάτι που την καθιστά δεσμευτική. Πλέον, γνωρίζουμε ότι οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ σε 20 ημέρες και τα κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν στη συνέχεια το πολύ 24 μήνες για να τους ενσωματώσουν στο εθνικό τους δίκαιο.

Αυτό είναι λίγο – πολύ σύμφωνο με προηγούμενες προβλέψεις, αλλά μέχρι τώρα η ακριβής ημερομηνία παρέμενε ασαφής, δεδομένου του αριθμού των σταδίων που πρέπει να περάσει κάθε νομοθετική πράξη της ΕΕ.

Όταν οι νομοθέτες κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία για τη νομοθεσία τον Ιούνιο, ανακοίνωσαν ότι θα ίσχυε από το «φθινόπωρο του 2024», αλλά, τον Οκτώβριο, ένα δελτίο τύπου ανέφερε ότι οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή «μέχρι το τέλος του 2024».

Εκτός από τα smartphones, η νομοθεσία θα ισχύει και για συσκευές όπως tablet, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά και φορητές παιχνοδοκονσόλες. Οι φορητοί υπολογιστές θα καλύπτονται, αλλά όχι πριν τον Απρίλιο του 2026.

Οι κανόνες ισχύουν μόνο για συσκευές που προσφέρουν ενσύρματη φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι όσες φορτίζουν μόνο ασύρματα δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν το πρότυπο USB-C.

Share.

Comments are closed.