Ευρώπη και ΗΠΑ ετοιμάζουν οδικό χάρτη για την τεχνητή νοημοσύνη

0

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζουν να δημοσιεύσουν έναν νέο οδικό χάρτη σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη διαχείριση κινδύνου. Αυτό θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του εμπορικού και τεχνολογικού συμβουλίου των δύο χωρών.

Η Marisa Lago, η υφυπουργός για το διεθνές εμπόριο των ΗΠΑ, είπε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας, ότι το έγγραφο θα δημοσιοποιηθεί στην επόμενη υπουργική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΗΠΑ – ΕΕ, στις 5 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε, «πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια αμοιβαία προτεραιότητα που θα διευρυνθεί, καθώς νέες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο και καθώς πιο αυταρχικά καθεστώτα υιοθετούν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα της ασφάλειας και της διαχείρισης κινδύνου».

Η Lago είπε ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι το έγγραφο θα αποτελέσει βασικό στοιχείο, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι νέες τεχνολογίες θα αναπτυχθούν σύμφωνα με τις κοινές δημοκρατικές αξίες και τις αρχές της ελεύθερης αγοράς.

Παράλληλα, θα συνεισφέρει στο να διασφαλιστεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των δύο ηπείρων δεν θα αποκλειστούν από τις νέες ψηφιακές αγορές.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo, συναντήθηκε την Τετάρτη με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrethe Vestager, για να συζητήσουν το έργο της TTC, δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι ημιαγωγοί και οι υπηρεσίες τεχνολογίας γύρω από τις τηλεπικοινωνίες.

Η στρατηγική εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου, Joe Biden, έχει βάλει στο στόχαστρο την Κίνα, αποκαλώντας την μια πρόκληση για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων και υπογραμμίζοντας την ανάγκη στενής συνεργασίας με τους συμμάχους για να περιοριστεί η άνοδός της.

Share.

Comments are closed.