Η Βρετανία χρηματοδοτεί καινοτόμες προτάσεις στις δορυφορικές επικοινωνίες

0

Η υπουργός Επιστημών της Βρετανίας, Nusrat Ghani, παρουσίασε ένα νέο επενδυτικό ταμείο 17,31 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο απευθύνεται στις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα της τεχνολογίας δορυφορικών επικοινωνιών.

Ο διαγωνισμός, που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη, είναι ανοιχτός για οργανισμούς που αναπτύσσουν φιλόδοξες τεχνολογίες σε όλο το οικοσύστημα των δορυφορικών επικοινωνιών. Θα υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα οδηγήσει σε περαιτέρω επενδύσεις στον εγχώριο διαστημικό τομέα, ο οποίος απασχολεί σήμερα 47.000 άτομα. Οι ιδέες μπορούν να επικεντρώνουν στη δημιουργία νέων δορυφορικών αστερισμών, επίγειων συστημάτων ή στην παροχή νέων υπηρεσιών.

Αυτό το νέο χρηματοδοτικό πακέτο ανακοινώνεται καθώς η υπουργός Επιστημών της χώρας ταξιδεύει στη Ρώμη της Ιταλίας, στην πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό, για να συναντήσει τον γενικό διευθυντή του ESA, Josef Aschbacher.

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών του ESA (CMIN22) τον επόμενο μήνα, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα κράτη – μέλη θα διαπραγματευτούν τις μελλοντικές συνεισφορές τους στον ESA για διαστημικά έργα και αποστολές προτεραιότητας.

Το ταμείο έρχεται καθώς μια νέα μελέτη δείχνει ότι κάθε 1,15 ευρώ που επενδύεται στον ESA δημιουργεί συνολική απόδοση 13,62 ευρώ για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αξιολόγηση δείχνει, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στις τρεις πρώτες χώρες όσον αφορά σε επιστημονική παραγωγή, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Share.

Comments are closed.