Η Plum ξεκινά νέα εκστρατεία crowdfunding διαθέσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο

0

Η έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων Plum ξεκίνησε τον τρίτο γύρο crowdfunding μετά από μια ιδιαίτερα αποδοτική χρονιά.

Οι άνθρωποι σε Ελλάδα και Κύπρο μπορούν να επενδύσουν σ’αυτό το γύρο και να αποκτήσουν μερίδιο στη μελλοντική επιτυχία της Plum. Η Plum έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Κύπρο και απασχολεί πάνω από 80 εργαζομένους στα δύο γραφεία της σε Αθήνα και Λευκωσία. H εφαρμογή θα είναι επίσης διαθέσιμη σε αυτές τις δύο χώρες πολύ σύντομα.

Η εταιρεία start-up θεωρείται ένα από τα success stories του αθηναϊκού τεχνολογικού τοπίου, καθώς δραστηριοποιείται στην πόλη για πάνω από πέντε χρόνια. Η Κύπρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Plum, μιας και ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Βίκτωρ Τροκούδης μεγάλωσε εκεί.

Από την τελευταία crowdfund εκστρατεία της πριν από 12 μήνες, η εταιρεία έχει εντάξει στις παροχές της επενδύσεις σε μετοχές χωρίς προμήθεια, έχει επεκταθεί σε νέες ευρωπαϊκές αγορές, έχει ενεργοποιήσει τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και έχει δημιουργήσει χρεωστική κάρτα.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, η Plum αύξησε τη βάση των πελατών της σε πάνω από 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους, αύξηση 50% περίπου σε σχέση με την περσινή χρονιά, και βοήθησε τους πελάτες της να βάλουν στην άκρη 1,4 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Οι επιτυχίες αυτές αναγνωρίστηκαν από τη Silicon Valley Bank UK, η οποία χορήγησε πρόσφατα 5 εκατομμύρια λίγες Αγγλίας στην Plum για δανειακή χρηματοδότηση. Η τράπεζα ενώνει τις δυνάμεις της με τους έμπειρους επενδυτές και χρηματοδοτικούς εταίρους από τη dmg ventures, την Global Brain και τη Venture Friends που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την επέκταση της εταιρείας fintech.

Απλοί πολίτες μπορούν πλέον να συμπράξουν με αυτούς τους καταξιωμένους επενδυτές και χρηματοπιστωτικούς εταίρους στον γύρο crowdfunding που ξεκινά.

Η Plum σχεδιάζει να αξιοποιήσει την επιπλέον χρηματοδότηση από τη Silicon Valley Bank UK και τον επικείμενο γύρο crowdfunding για να επιταχύνει την επέκτασή της στην Ευρώπη, να βελτιώσει περισσότερο τα προϊόντα της για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών της και να δημιουργήσει μια ακόμα ταχύτερη και πιο συνεκτική εφαρμογή.

Ο Βίκτωρ Τροκούδης, CEO και συνιδρυτής της Plum, ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 11.000 επενδυτές μας και τα 1,4 εκατομμύρια των πελατών μας. Η υποστήριξή τους υπήρξε καθοριστική για την εξαιρετικά αποδοτική μας πορεία την περσινή χρονιά. Εργαστήκαμε σκληρά για εκείνους και τηρήσαμε καθεμία από τις υποσχέσεις που δώσαμε στον προηγούμενο γύρο crowdfunding, όπως επενδύσεις χωρίς προμήθεια και δημιουργία χρεωστικής κάρτας, επέκταση σε νέες ευρωπαϊκές αγορές και συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε σε επενδυτές από την Ελλάδα και την Κύπρο μια νέα ευκαιρία να αποκτήσουν μερίδιο της Plum και να συμπορευτούν με καταξιωμένες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, όπως είναι η dmg ventures και η Venture Friends, καθώς και ο χρηματοπιστωτικός μας εταίρος, η Silicon Valley Bank UK, σε αυτό το συναρπαστικό νέο κεφάλαιο. Πολλοί πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με το κόστος ζωής και χρειάζονται βοήθεια για να αποκτήσουν οικονομική ανθεκτικότητα. Η εφαρμογή μας είναι σχεδιασμένη ακριβώς γι’ αυτό και έχει ήδη κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση χρημάτων για πάνω από 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους. Θέλουμε, λοιπόν, να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο με πιο ισχυρές λειτουργίες για να κατακτήσουμε την ευρωπαϊκή αγορά με την ξεχωριστή μας πρόταση».

Η Michaela Brady, Ανώτερη Αντιπρόεδρος Fintech της Silicon Valley Bank UK, ανέφερε: «Η Silicon Valley Bank UK ανακοινώνει με ενθουσιασμό τη συνεργασία της με την Plum καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται. Η λύση δημιουργίας πλούτου της Plum αξιοποιεί τις υπηρεσίες open banking και την τεχνητή νοημοσύνη με στόχο την αυτοματοποίηση των συνηθειών αποταμίευσης των καταναλωτών. Η Plum συνιστά σπουδαίο παράδειγμα δημιουργίας θετικών αλλαγών στην αγορά από τον κλάδο των fintech εταιρειών. Έχουμε την τύχη να συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα και να είμαστε κομμάτι της αναπτυξιακής πορείας της Plum».

Η νέα εκστρατεία έχει ανοίξει στο Crowdcube, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες crowdfunding του κόσμου, και θα είναι διαθέσιμη για ακόμη 2 μέρες σε επενδυτές τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από την Ευρώπη.

Share.

Comments are closed.