Στη διαδικασία έκδοσης των αναγκαίων αδειών βρίσκεται η υλοποίηση των τριών κέντρων δεδομένων της Microsoft στα Σπάτα και το Κορωπί.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης για την πρωτοβουλία της αμερικάνικης εταιρείας «Gr for Growth», η επένδυση συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα σημείωσε ότι η Microsoft Hellas έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων της που πλέον είναι 270 από 140 πριν δύο χρόνια και πρόσθεσε: «Είμαστε εργοδότης που πληρώνει πάνω από το μέσο όρο του μέσου μισθού».

Ο κ. Μιχαλόπουλος μίλησε για πρόοδο της χώρας μας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού την τελευταία τριετία σημειώνοντας ότι το δημόσιο προχωρά σε περισσότερο σύνθετα έργα, όπως το σύστημα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού (HRMS) και η πλατφόρμα διαχείρισης σχέσεων με τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και σε αυτό συμβάλλουν και τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα έχει αυξηθεί σημαντικά η ανάγκη για υπηρεσίες κυβερνητικού νέφους (cloud). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προκειμένου να τονίσει τη σημασία του κυβερνητικού νέφους ο επικεφαλής της Microsoft στην Ελλάδα η ύπαρξη cloud επέτρεψε στις κρατικές υπηρεσίες της Ουκρανίας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.