Νέα εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ με δύο προγράμματα

0

Δύο νέα προγράμματα εθελουσίας ανακοίνωσε εσωτερικά ο ΟΤΕ απευθυνόμενος στους εργαζομένους του σε ΟΤΕ,Cosmote και σε αυτούς που μεταφέρθηκαν στις θυγατρικές, CTS, Cosmote e-Value και Γερμανός.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους και έμμισθους δικηγόρους που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως το τέλος του 2026. Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα αυτό με το ελάχιστο ποσό κινήτρου για την αναπλήρωση εισοδήματος, και υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, θα έχουν έξτρα οικονομικό όφελος 10.000 ευρώ (early bird).

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους και έμμισθους δικηγόρους που δεν βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Με αυτό δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν, με ευνοϊκούς όρους, εργαζόμενοι άνω των 56 ετών, συνδυάζοντας τα στοιχεία ενός συνταξιοδοτικού και ενός ανοικτού προγράμματος.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022. Όπως εκτιμάται η νέα αυτή εθελουσία (ο ΟΤΕ ανακοινώνει σχεδόν κάθε χρόνο προγράμματα) αφορά περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, σε σχέση τουλάχιστον με αντίστοιχα προγράμματα που έχουν προηγηθεί.

Share.

Comments are closed.