Παράθεση επιχειρημάτων ΟΤΕ & Vodafone στην ΕΕΤΤ για την αναβάθμιση των ταχυτήτων

0

Με υπομνήματα και δια ζώσης εισηγήσεις τα στελέχη του ΟΤΕ και της Vodafone υποστήριξαν τις απόψεις τους για το θέμα της αναβάθμισης των ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο χθες στο πλαίσιο της διαδικασίας ακρόασης στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η Vodafone επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις επίσημα με δηλώσεις της διευθύντριας εξωτερικών υποθέσεων και αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Μαρία Σκάγκου.

Σύμφωνα με την κα. Σκάγκου η Vodafone έχει χαιρετίσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, της αναβάθμισης των ταχυτήτων, ωστόσο το ζητούμενο, «είναι να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους παρόχους της αγοράς να μεταφέρουν τους πελάτες τους σε υψηλότερες ταχύτητες με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, χωρίς διακρίσεις».

Τα στελέχη του ΟΤΕ σημειώνουν ότι πρόκειται για μια εμπορική κίνηση προς όφελος των καταναλωτών και της χώρας συνολικά. Επισημαίνουν ότι, όπως δείχνει και ο έλεγχος που κάνει η ΕΕΤΤ στα τιμολογιακά του πακέτα που αφορούν την αναβάθμιση των ταχυτήτων, δεν προκύπτει συμπίεση περιθωρίου κέρδους για τους υπόλοιπους παρόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων από τον ΟΤΕ αφορά περίπου 800 χιλ. συνδρομητές του.

Η ΕΕΤΤ θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες αν θα κάνει δεκτό το αίτημα της Vodafone να σταματήσει την έγκριση των τιμολογιακών πακέτων του ΟΤΕ μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα για χαμηλότερες τιμές χονδρικής ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Το κρίσιμο ζήτημα που θα εξεταστεί είναι αν υπάρχει βλάβη στον ανταγωνισμό από την κίνηση αυτή του ΟΤΕ η οποία να έχει και τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Share.

Comments are closed.