Χωρίς αλλαγές το επενδυτικό πλάνο της Microsoft – προχωρούν 3 data centers σε Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο

0

«Ειδικά σε μια εποχή με αβεβαιότητες όπως η σημερινή, το Cloud γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο. Στην Ελλάδα έχουμε προχωρήσει ήδη σε μεγάλες συμφωνίες και βλέπουμε ότι η ζήτηση αυξάνεται, οπότε τίποτα δεν έχει αλλάξει για εμάς» τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της Microsoft, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σημείωσε ότι «οι διαδικασίες για τα τρία data center που θα αναπτύξουμε σε Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο ξεκινούν. Θέλουμε να κινηθούμε γρήγορα, ωστόσο, για τη Microsoft είναι project δεκαετιών οπότε θέλουμε να προχωράμε και προσεκτικά.»

Ο κ. Μιχαλόπουλος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη θετική γνωμοδότηση της Enterprise Greece στο επενδυτικό πλάνο της Microsoft και χαρακτήρισε την επενδυτική πρωτοβουλία «Gr for Growth» της αμερικάνικης εταιρείας ως «game changer» για την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας και τις προοπτικές της οικονομίας της.

Το στέλεχος της Microsoft αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα και πρόσθεσε, ότι υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά τεχνολογίας. Περίπου το 30% των θέσεων τεχνολογίας και μάλιστα των καλοπληρωμένων, δεν μπορεί να καλυφθεί.

«Σε καιρούς αβεβαιότητας και ανασφάλειας είναι σημαντική η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Η δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων 100 χιλιάδων Ελλήνων πολιτών απηχεί τις προσδοκίες μας. Η συνεργασία μας με τον ΟΑΕΔ αλλά και η συμμετοχή μας στην Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες έχουν ήδη σημαντικό αντίκτυπο στην απασχολησιμότητα για τους ωφελούμενους αυτών των συνεργειών», επίσης τόνισε.

Share.

Comments are closed.