Προς υπαγωγή στις στρατηγικές επενδύσεις τα Data Centers της Microsoft

0

Θετικά γνωμοδότησε προς τη Δ.Ε.Σ.Ε. (Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων) για την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου «Investment in Data Centers in Greece» της εταιρείας Microsoft το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), με απόφαση που έλαβε σε συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή.

Σε σχετική της αναφορά η Enterprise Greece αναφέρει ότι το έργο αφορά στη δημιουργία ενός Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), σε δύο διαφορετικές περιοχές εγκατάστασης, εντός της Περιφέρειας Αττικής (Σπάτα και Κορωπί), με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud) στην Ελλάδα (Microsoft 365, Microsoft Azure, Dynamics 365 and Power Platform).

Ο φορέας της επένδυσης είναι θυγατρική της Microsoft Ireland Operations Limited, με απώτερο τελικό μέτοχο τη Microsoft Corporation, την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού /τεχνολογίας παγκοσμίως. Η Microsoft Corp. έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα από το 1992, ενώ λειτουργεί παγκοσμίως περί τα 200 Data Centers, σε 34 χώρες, συνδεδεμένα μεταξύ τους με περισσότερα από 165.000 μίλια υποθαλάσσιων, χερσαίων και εντός μητροπολιτικών περιοχών οπτικών ινών.

Το Microsoft Cloud ήδη εξυπηρετεί τουλάχιστον 1 δις πελάτες και 20 εκατ. εταιρείες ανά τον κόσμο. Σύμφωνα πάντα με την Enterprise Greece «το συνολικό ύψος της επένδυσης όχι μόνο πληροί το όριο των 100 εκατ. ευρώ που θέτει το νομικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, αλλά θα ανέλθει σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια και θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα δεκαετίας».

Share.

Comments are closed.