Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την παράταση του συστήματος περιαγωγής με χρέωση εσωτερικού έως το 2032.

Οι πολίτες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν γραπτά μηνύματα και να σερφάρουν στο διαδίκτυο όταν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ χωρίς επιπλέον κόστος, ακόμη και μετά τη λήξη του ισχύοντος κανονισμού για την περιαγωγή στις 30 Ιουνίου 2022.

Όπως ανακοινώθηκε ο αναθεωρημένος κανονισμός για την περιαγωγή προσαρμόζει τα μέγιστα τέλη χονδρικής, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η παροχή υπηρεσιών περιαγωγής λιανικής σε εγχώριες χρεώσεις είναι βιώσιμη για τους φορείς εκμετάλλευσης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αυξάνει τη διαφάνεια για τις υπηρεσίες που ενδέχεται να υπόκεινται σε πρόσθετο κόστος, και προστατεύει πελάτες από φουσκωμένους λογαριασμούς λόγω ακούσιας περιαγωγής σε μη επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με πλοία ή αεροπλάνα.

Η πολιτική εύλογης χρήσης, η οποία αποσκοπεί στην πρόληψη της μόνιμης περιαγωγής, θα συνεχιστεί. Η Επιτροπή μπορεί να προτείνει αλλαγές σε αυτήν κατόπιν διεξοδικής ανάλυσης της αγοράς και δέουσας εκτίμησης των δυνητικών επιπτώσεων.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την κατάσταση και, εάν κριθεί σκόπιμο, θα υποβάλει νέα νομοθετική πρόταση για τη ρύθμιση των ανώτατων ορίων τιμών χονδρικής και, ενδεχομένως, άλλων πτυχών της αγοράς περιαγωγής.

Θα ακολουθήσει σχετική νομοθετική πράξη, η οποία αφού υπογραφεί από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου, θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2022.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.