Οι επιδόσεις του gov.gr στα δύο χρόνια λειτουργίας

0

Ξεκίνησε ενσωματώνοντας 501 ψηφιακές υπηρεσίες και προσθέτοντας δύο νέες: την ψηφιακή έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης. Σήμερα, το gov.gr παρέχει 1.370 ψηφιακές υπηρεσίες με 7.936.034 διαφορετικούς πολίτες να το έχουν χρησιμοποιήσει εκδίδοντας ένα τουλάχιστον έγγραφο ή υποβάλλοντας μια ηλεκτρονική δήλωση.

Έχουν εκδοθεί 6.285.764 υπεύθυνες δηλώσεις και 2.189.684 εξουσιοδοτήσεις, 159.346.146 έγγραφα ή δηλώσεις έχουν εκδοθεί – υποβληθεί ηλεκτρονικά, 3.195.589 πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και πάνω από το 42% των συνταγών και των παραπεμπτικών εκδίδεται άυλα.

Το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών στην ερώτηση αν είναι χρήσιμη η σελίδα που περιγράφει την κάθε υπηρεσία, ξεπερνά το 95%. Είναι αρκετά τα παραπάνω; Είναι σίγουρα μια αρχή.

Ο στόχος – να αποτελέσει το gov.gr το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει όλες τις λύσεις και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δημόσιο – είναι δύσκολος με δεδομένο το πόσο πίσω είναι το δημόσιο στην ψηφιοποίηση, αλλά και λόγω της γραφειοκρατίας που το χαρακτηρίζει.

Ο υπουργός Επικρατείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή τα γενέθλια του gov (21 Μαρτίου) υποσχέθηκε συνέχεια: «Συνεχίζουμε ψηφιακά, με τον πολίτη στο επίκεντρο, υλοποιώντας κάθε ημέρα μια μικρή αλλαγή με την οποία κερδίζουμε χρόνο και πόρους, κερδίζουμε ζωή».

Share.

Comments are closed.