Οι συμμετέχοντες στην εναρκτήρια ομιλία της Τετάρτης τόνισαν μια αλλαγή συμπεριφοράς από τους νεότερους ως σημαντικό παράγοντα για την αυξανόμενη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα Non Fungible Tokens (NFT) και το metaverse, με αποτέλεσμα την ανατροπή μίας από τις παλαιότερες και πιο γνωστές εταιρείες του κόσμου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sotheby’s, Charles Stewart, ανέβηκε στη σκηνή για να εξηγήσει ότι παρ’ όλο που ο γνωστός οίκος δημοπρασιών είναι πλέον 277 ετών και παραδοσιακά επικεντρωνόταν στη δημοπρασία φυσικών αντικειμένων υψηλής ποιότητας, έχει και ισχυρή δραστηριότητα στα NFT, έναν όρο που παραδέχτηκε ότι «κανείς δεν ήταν εξοικειωμένο με αυτό» ακόμη και πριν από ένα χρόνο.

Τονίζοντας πόσο σημαντικά γίνονται τα NFT, ο Stewart σημείωσε ότι 8 εκατομμύρια μάρκες είχαν ανταλλαγεί στην πλατφόρμα συναλλαγών Opensea το 2021 σε σύγκριση με 50.000 αντικείμενα που πουλήθηκαν από τη Sotheby’s.

Η τέχνη είναι ένα σημαντικό έργο για τη Sotheby’s και ο Stewart εξήγησε ότι αυτό το κομμάτι δεν αποτελεί «εξαίρεση» για ψηφιοποίηση, με την εταιρεία να πουλά ένα NFT βασισμένο στην τέχνη το 2021 για 11,8 εκατομμύρια δολάρια.

Εκδημοκρατισμός περιεχομένου

Ο Neeraj Roy, ιδρυτής της ινδικής Hungama Digital Media Entertainment, έδωσε έμφαση στο «μετασύμπαν», εξηγώντας το όραμα της εταιρείας να δημιουργήσει έναν ψηφιακό κόσμο που συνδυάζει τη βιβλιοθήκη της με μουσική, τέχνη, ταινίες, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Ο Roy είπε ότι το νόημα του metaverse ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να προχωρήσουν πέρα ​​από την απλή κατανάλωση ταινιών, μουσικής και παιχνιδιών, και στην πραγματικότητα να αποκτήσουν περισσότερη πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο και να «εκδημοκρατίσουν ολόκληρο τον χώρο».

Συγκεκριμένα, θα ενσωματώσει τα NFT στο metaverse, επιτρέποντας στους χρήστες να αποκτήσουν δικαιώματα αποκλειστικού περιεχομένου, αγοράζοντας διακριτικά και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα είναι όλα ασφαλισμένα στο blockchain.

Ο Roy προσέθεσε ότι η Ινδία «αποδέχτηκε ουσιαστικά το blockchain», εκτιμώντας ότι 500 εκατομμύρια καταναλωτές από τη χώρα θα ενταχθούν στο metaverse.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.