Ανοίγουν τη Δευτέρα οι οικονομικές προσφορές για το UFBB

0

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του ΟΤΕ και της κοινοπραξίας Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) ανάπτυξης υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας – Ultra-Fast Broadband (UFBB) συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Με το UFBB θα κατασκευαστούν περίπου 750.000 γραμμές – συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον.

Το έργο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 300 εκατ. ευρώ. Χωρίζεται σε 7 τμήματα που αφορούν ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές. Βάσει πληροφοριών ο ΟΤΕ θα αναλάβει τις τρεις και η κοινοπραξία των Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή τις άλλες τέσσερις.

Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και αναθέτουσα αρχή η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το UFBB είναι δυνατόν να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Share.

Comments are closed.