Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει τη συγχώνευση Nova – Wind

0

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις τυπικές εγκρίσεις που χρειάζονται προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία εξαγοράς της Wind από την United Group, εταιρεία της BC Partners και μητρική της Nova.

Έχουν περάσει δύο μήνες από την ημέρα της ανακοίνωσης της εξαγοράς (14 Αυγούστου 2021) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ενημερωθεί από τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να εξετάσει τη συμφωνία η οποία οδηγεί στη συγχώνευση της Nova με την Wind ώστε να δώσει το πράσινο φως για την υλοποίησή της. Το ανώτερο διάστημα που θα χρειαστεί είναι περίπου 6 μήνες.

Όπως εκτιμάται η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί έχει τις προϋποθέσεις να συμβάλει σε ένα νέο τοπίο στην αγορά και όσον αφορά τα μερίδια, ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό αυτό εξαρτάται από τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς που θα ακολουθήσουν. Και, μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό, πέρα από γενικότητες.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής της BC Partners και πρόεδρος της United Group, έχει δηλώσει ότι με την εξαγορά της Wind στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κορυφαίος, ολιστικός πάροχος που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Share.

Comments are closed.