ΟΤΕ: 550.000 οι FTTH γραμμές μέχρι το τέλος του χρόνου

0

Περί τα 480.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν σήμερα πρόσβαση στις υπερ-υψηλές ταχύτητες και τις απεριόριστες δυνατότητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH), μέσω του Cosmote Fiber, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο στόχος είναι οι 550.000 FTTH γραμμές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Cosmote «ενεργοποίησε» το FTTH σε 10 νέες περιοχές και συνέχισε να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα σε περιοχές που ήδη έχουν πρόσβαση σε FTTH. Συνολικά, το Cosmote Fiber (που περιλαμβάνει και το VDSL – οπτική ίνα μέχρι την υπαίθρια καμπίνα) προσφέρει σήμερα πρόσβαση σε υπερ-υψηλές ταχύτητες έως 200Mbps σε περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Σε ό,τι αφορά το FTTH, στην Αττική, δυνατότητα σύνδεσης σε 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα απέκτησαν πλέον τα Άνω Λιόσια και τα Γλυκά Νερά. Στη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, απέκτησαν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα και το Μεσολόγγι, ενώ στην Πελοπόννησο προστέθηκε το Άργος. Στη Στερεά Ελλάδα, πρόσβαση σε υποδομή FTTH μέσω Cosmote Fiber, απέκτησε η Θήβα και το Καρπενήσι και στο βόρειο Αιγαίο, το νησί της Χίου. Επιπλέον, το FTTH επεκτάθηκε σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στην Αθήνα, στις περιοχές του Ζωγράφου και του Χαλανδρίου, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, στον ομώνυμο δήμο, καθώς και στην Καλαμαριά και στην Πυλαία.

Όπως σημειώνεται ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 77% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταναλωτής που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε σύνδεση FTTH μπορεί να κάνει χρήση της ειδικής επιδότησης συνολικού ύψους 360 ευρώ της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο με 13 ευρώ/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ.

Share.

Comments are closed.