Εξαγορά από την Uni Systems του 60% της Intelli Solutions

0

Το 60% της Intelli Solutions αποκτά η εταιρεία του Ομίλου Quest, Uni Systems με τίμημα 3,8 εκατ. ευρώ, μέσω απόκτησης ποσοστού από τους παλαιούς μετόχους και αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η συνολική επένδυση μπορεί να ανέλθει σε 5,2 εκατ. ευρώ στην επόμενη διετία μέσω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τους παλαιούς μετόχους.

Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σε ετήσια βάση περί τα 3,5 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα στον Όμιλο με περιθώριο κέρδους (EBITDA margin) περί το 30%.

Η Intelli Solutions, είναι μία καινοτόμος εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, με 15ετή πορεία και παρουσία στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη.

Εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις υπηρεσίες Customer Engagement – Απόκτησης και Διατήρησης Πελατών (Customer Onboarding & Customer Retention) – και Revenue Assurance, διαθέτοντας εκτενές πελατολόγιο σε κλάδους όπως οι Τηλεπικοινωνίες, ο Τραπεζικός και Ασφαλιστικός τομέας, η Ναυτιλία, οι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας και το Online Betting.

Επενδύει συστηματικά σε έρευνα και ανάπτυξη και εξελίσσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και machine learning. Ιδιαίτερα στον τομέα του Digital CustomerOnBoarding, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, παρέχοντας τις υπηρεσίες της μέσω συνδρομητικού μοντέλου Software-as-a-Service (SaaS).

Ο Γιάννης Λουμάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Uni Systems, δήλωσε σχετικά με την εξαγορά: «Η επισφράγιση της στρατηγικής συνεργασίας μας με τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις συνέργειες μεταξύ των ομάδων μας, να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία μας και να διευρύνουμε τις λύσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, ανταποκρινόμενοι στις νέες προσκλήσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να καλωσορίζουμε τους περίπου 80 νέους συναδέλφους στον Όμιλο Quest, με οδηγούς τον Πάνο Γιαλελή και τον Παύλο Τζιώρκα οι οποίοι θα παραμείνουν στην ηγεσία της εταιρείας. Κοινός στόχος μας θα είναι η ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.».

Ο Πάνος Γιαλελής, εκ των ιδρυτών, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Intelli Solutions, δήλωσε: «Βλέποντας το μέλλον, είναι συνειδητή επιλογή της εταιρείας να συνεχίζει να επενδύει σε ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογίας, αξιοποιώντας επιστημονικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική μας επιλογή για συνεργασία με τον Όμιλο Quest και η συμμετοχή της Uni Systems – κορυφαίας εταιρείας ολοκληρωμένων λύσεων στην Ελλάδα – θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους μας, τα προϊόντα και τη συνολική εξέλιξη και επέκταση της εταιρείας στην Ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.»

Η εταιρεία συμβούλων Sigma Catalyst Partners ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Intelli Solutions στον σχεδιασμό και υλοποίηση της συναλλαγής και οι εταιρείες Grant Thorton και KG Law Firm ως Οικονομικός και Νομικός σύμβουλος αντίστοιχα της Uni Systems.

Share.

Comments are closed.