Η Sparkle παρουσιάζει το Albania Crossing, το νέο direct route μεταξύ Αθήνας και Μιλάνου

0

Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει την λειτουργία του “Albania Crossing”, του νέου καναλιού άμεσης διασύνδεσης (direct route), που συνδέει την Αθήνα με το Μιλάνο.

Κατασκευασμένη σε συνεργασία με την Albtelecom, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Αλβανία, η νέα σύνδεση οπτικών ινών διασχίζει τη γειτονική χώρα και μέσω του υποβρύχιου καλωδίου Bari-Durres και του ιταλικού backbone, αποτελεί τη συντομότερη ψηφιακή οδό μεταξύ Αθήνας και Μιλάνου, με δυνατότητα να φτάσει σε όλους τους άλλους μεγάλους κόμβους της Δυτικής Ευρώπη, χάρη στο εκτενές ηπειρωτικό δίκτυο της Sparkle.

Το Albania Crossing είναι μια γρήγορη και διαφοροποιημένη δίοδος διασύνδεσης από τα Βαλκάνια προς τη Δυτική Ευρώπη, προσφέροντας την καλύτερη απόδοση σε θέματα καθυστέρησης (latency), σε σύγκριση με τους υπάρχοντες επίγειους συνδέσμους που συνδέουν την Αθήνα με το Μιλάνο. Ως αποτέλεσμα, περιφερειακοί και διεθνείς φορείς τηλεπικοινωνιών και πάροχοι περιεχομένου θα μπορούν να επωφεληθούν από διαφοροποιημένες και αξιόπιστες λύσεις χωρητικότητας, διαθέσιμες σε πολλαπλάσια 100G.

Το Albania Crossing είναι το έκτο route της Sparkle που συνδέει τη νοτιοανατολική περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου με τον υπόλοιπο κόσμο, εκτός από τον υφιστάμενο υποβρύχιο δακτύλιο και τις χερσαίες συνδέσεις ινών μέσω της Σόφιας, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή μιας ισχυρής και πλήρως εφεδρικής σύνδεσης.

Το νέο link αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής επέκτασης που αξιοποιεί την Αθήνα ως ένα όλο και πιο σημαντικό περιφερειακό σταυροδρόμι και το Μιλάνο ως διαδικτυακό κέντρο και cloud hub μεγάλης βαρύτητας στην ηπειρωτική Ευρώπη, για να καλύψει τις ανάγκες διαφοροποιημένης και αξιόπιστης σύνδεσης μεταξύ Μέσης Ανατολής, Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.