Η Specisoft υπέβαλε πρόταση στην δράση «συνέργειες έρευνας και καινοτομίας στην περιφέρεια Αττικής»

0

Η Specisoft υπέβαλε πρόταση στην δράση «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» από κοινού με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ/Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Φυσιολογίας, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία έμπειρου συστήματος Ιαματικού τουρισμού.

Ειδικότερα, το έμπειρο σύστημα Ιαματικού τουρισμού έχει ως χαρακτηριστικό την απάντηση σε πολίτες με ιδιαίτερα ιατρικά δεδομένα, ποια ιαματική πηγή να επισκεφτούν για την πάθησή τους, τι ωφέλεια θα έχουν, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαμονής και τουριστικής ωφέλειας. Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής: οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας του έμπειρου συστήματος, θα ερωτούν και θα δέχονται απαντήσεις σχετικά την πάθησή τους. Ενδεικτικά, ο ενδιαφερόμενος θα εισάγει την πάθησή του στο σύστημα, θα απαντάει σε ερωτήσεις που θα γίνονται από το σύστημα (π.χ. εάν έχει υποκείμενα νοσήματα, αλλεργίες κ.α.), και θα παίρνει απαντήσεις για τις καταλληλότερες πηγές καθώς και στοιχεία διαμονής και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Είναι γνωστό ότι η χρησιμοποίηση μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης και ειδικότερα η χρησιμοποίηση έμπειρων συστημάτων στην Ιατρική καθώς και στον Τουρισμό συνιστά ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών που έχει αποδώσει σημαντικά και εκμεταλλεύσιμα αποτελέσματα. Τα έμπειρα συστήματα είναι προγράμματα υπολογιστή, όπως κάθε κοινό πρόγραμμα υπολογιστή, ωστόσο επιδεικνύουν «νοήμονα» συμπεριφορά σε συγκεκριμένους τομείς γνώσης ανάλογη ενός ανθρώπου εμπειρογνώμονα ειδικού στον ίδιο τομέα.

Ένα έμπειρο σύστημα αποτελείται από την βάση γνώσης, που περιέχει την γνώση που εκμαίευσε ο μηχανικός γνώσης από τον ειδικό του τομέα, και τον μηχανισμό εξαγωγής συμπερασμάτων. Για την ανάπτυξη ενός έμπειρου συστήματος, όπως αυτό στο οποίο προχωρά η Specisoft, απαιτείται η συνεργασία ενός ανθρώπου ειδικού στον τομέα του προβλήματος που καλείται το σύστημα να επιλύσει με έναν μηχανικό γνώσης. Ο ειδικός συνεισφέρει την γνώση στον τομέα που είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει το σύστημα, και ο μηχανικός γνώσης είναι υπεύθυνος για την αναπαράσταση της γνώσης που εκμαίευσε από τον ειδικό κατά τρόπο ώστε να είναι προσπελάσιμη και επεξεργάσιμη από το πρόγραμμα του έμπειρου συστήματος.

Ο τρόπος αναπαράστασης της γνώσης είναι θεμελιώδης για την λειτουργία του συστήματος και ειδικότερα για την λειτουργία του μηχανισμού εξαγωγής συμπερασμάτων και πρέπει να είναι κατά το δυνατόν ανεξάρτητος από τον τομέα του προβλήματος που καλείται να επιλύσει το σύστημα. Η αναπαράσταση και η οργάνωση της γνώσης γενικότερα, ο τρόπος εκμαίευσης της γνώσης από τον ειδικό και η συνολική διαχείριση της βάσης είναι ευθύνη του μηχανικού γνώσης. Παράλληλα, τουριστικά στοιχεία ανά περιοχή και πηγή θα ταξινομηθούν και θα είναι διαθέσιμα.

Η πλατφόρμα του λογισμικού του Έμπειρου συστήματος, με την υπογραφή της Specisoft, θα περιέχει και αλγορίθμους ικανούς να υποδείξουν πού θα πρέπει να πάει κάποιος ασθενής και τι τουριστικές υπηρεσίες θα έχει, αλλά και δυνατότητες επιλογής και δημιουργίας πακέτων διακοπών για την χρήση από επαγγελματίες του τουρισμού, για τη δημιουργία τουριστικών προϊόντων διακοπών με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά. Η εμπορική εκμετάλλευση του έμπειρου συστήματος Ιαματικού τουρισμού, θα γίνει με την ίδρυση εταιρείας για την δημιουργία πακέτων Ιαματικού τουρισμού και πώλησή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.