HP Wolf Security: μία ολοκληρωμένη λύση για την ασφάλεια

0

To HP Wolf Security περιλαμβάνει τους πιο ασφαλείς υπολογιστές και εκτυπωτές στον κόσμο με μία ευρεία γκάμα λογισμικού και υπηρεσιών για τη μεγιστοποίηση της προστασίας και της ανθεκτικότητας των end point συσκευών.

Η HP παρουσίασε το HP Wolf Security, ένα πρόσφατα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπολογιστών και εκτυπωτών σχεδιασμένο εξαρχής με επίκεντρο την ασφάλεια, λογισμικό ασφάλειας end point συσκευών με ολοκληρωμένη υποστήριξη και υπηρεσίες ασφάλειας ώστε να είναι προστατευμένοι οι πελάτες από τις αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Η έκθεση Blurred Lines & Blindspots του HP Wolf Security που κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα, επισημαίνει ότι οι παγκόσμιες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν αυξηθεί κατά 238% την περίοδο του Covid, με τους χάκερ να επικεντρώνονται ιδιαίτερα σε όσους εργάζονται μέσω τηλεργασίας. Η νέα πλατφόρμα HP Wolf Security έχει βασιστεί σε πάνω από 20 χρόνια έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της ασφάλειας για να προσφέρει ένα ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο για πελάτες, εστιάζοντας στην παροχή ολοκληρωμένης προστασίας και άμυνας στον κυβερνοχώρο.

«Το μέλλον της εργασίας αποκεντρώνεται περισσότερο από ποτέ, με έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να εργάζονται από διάφορες τοποθεσίες εκτός γραφείου. Αυτό θα προσφέρει εξαιρετικές νέες ευκαιρίες με περισσότερη ελευθερία, ωστόσο όμως δημιουργεί νέους κινδύνους», δήλωσε η Joanna Burkey, Chief Information Security Officer (CISO) της HP Inc.

Σύμφωνα με την έκθεση Wolf Security’s Blurred Lines & Blindspots της HP, οι end point συσκευές που ήταν συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο αντιμετώπιζαν 1,5 επιθέσεις το λεπτό παγκοσμίως το 2020. Ως αποτέλεσμα, το 91% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στην πληροφορική που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για την ασφάλεια των end point συσκευών τώρα από ότι δύο χρόνια πριν, με επιπλέον το 91% να αναφέρει ότι η ασφάλεια της end point συσκευής θεωρείται εξίσου σημαντική με την ασφάλεια του δικτύου.

Η HP κατέχει μακροχρόνια ηγετική θέση στην ασφάλεια των υπολογιστών και των εκτυπωτών. Ενοποιώντας τις λύσεις ασφάλειας της εταιρείας σε μια ενιαία πλατφόρμα για τους πελάτες, η HP αντιμετωπίζει την αυξανόμενη ανάγκη των πελατών για ολοκληρωμένη και αξιόπιστη υποδομή και προστασία στον κυβερνοχώρο.

«Καθώς η σημασία της ασφάλειας των end point συσκευών συνεχίζει να αυξάνεται, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη λύση για τους πελάτες για να απλοποιήσουμε την ασφάλεια και να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις επερχόμενες απειλές», δήλωσε ο Ian Pratt, Global Head of Security στον τομέα Personal Systems της HP Inc. Η κορυφαία τεχνολογία του μέλλοντος θα είναι σχεδιασμένη εξαρχής με γνώμονα την ασφάλεια και αρκετά έξυπνη ώστε να μην ανιχνεύει απλά τις απειλές, αλλά να περιορίζει και να μετριάζει την επίδρασή τους και να αποκαθιστά γρήγορα οποιαδήποτε παραβίαση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή στον οποιονδήποτε. Το HP Wolf Security είναι ένα νέο είδος ασφάλειας end point συσκευών προσαρμοσμένο στο μέλλον της εργασίας».

Βασισμένο στις αρχές του Zero Trust, το HP Wolf Security εκμεταλλεύεται τις υπερσύγχρονες τεχνολογίες για τη μείωση του φόρτου εργασίας στον κόσμο της πληροφορικής. Από το υπερσύχρονο λογισμικό, τον εντοπισμό παραβίασης στη μνήμη και τον περιορισμό απειλών μέσω των εικονικών μηχανών, έως τη νοημοσύνη που βασίζεται σε τεχνολογία cloud, το HP Wolf Security παρέχει ολοκληρωμένη προστασία: συρρικνώνοντας την επιφάνεια επιθέσεων, επιτρέποντας απομακρυσμένη ανάκτηση από επιθέσεις λογισμικού, βελτιώνοντας τη συλλογή δεδομένων απειλών και παρέχοντας ειδοποιήσεις υψηλής πιστότητας.

Το νέο πλήρες χαρτοφυλάκιο του HP Wolf Security κατηγοριοποιείται ως εξής:

 • To HP Wolf Security για το Σπίτι περιλαμβάνει ένα σύνολο ενσωματωμένων λειτουργιών ασφάλειας για επιλεγμένους υπολογιστές οικιακής χρήσης καθώς και λογισμικό και υπηρεσίες HP Wolf Essential Security. Το HP Wolf Essential Security περιλαμβάνεται σε επιλεγμένους εκτυπωτές για οικιακή χρήση.
 • Το HP Wolf Security για τις Επιχειρήσεις περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο λειτουργιών ασφάλειας με συνολική υποστήριξη και το οποίο περιλαμβάνεται με κάθε αγορά υπολογιστή για επιχειρήσεις, σχεδιασμένο για κάθε είδους επιχείρηση.
 • Συσκευές, λογισμικό και υπηρεσίες HP Wolf Pro Security για μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις.
 • Συσκευές, λογισμικό και υπηρεσίες HP Wolf Enterprise Security για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Η HP προσθέτει το Sure Access Enterprise στο HP Wolf Enterprise Security για την προστασία των Νευραλγικών Εφαρμογών από τις απειλές στον Κυβερνοχώρο

Νέα προσθήκη για το HP Wolf Enterprise Security είναι το Sure Access Enterprise, το οποίο εφαρμόζει τη μοναδική τεχνολογία απομόνωσης της HP για να διασφαλίσει ότι οι κρίσιμες εφαρμογές προστατεύονται πλήρως από τυχόν κακόβουλο λογισμικό που κρύβεται στον υπολογιστή ενός χρήστη. Το HP Sure Access δημιουργεί μικρο-εικονικές μηχανές (VM) με υποστήριξη που μπορούν να προστατεύσουν βασικές εφαρμογές – σχηματίζοντας ένα εικονικό κενό αέρος μεταξύ της εφαρμογής και του υπολογιστή. Η εφαρμογή και τα δεδομένα έχουν απομονωθεί με ασφάλεια από το κεντρικό λειτουργικό σύστημα και από τυχόν κακόβουλους παράγοντες που ενδέχεται να το έχουν παραβιάσει. Αυτή η μοναδική προσέγγιση συμβάλει στην:

 • Εξασφάλιση σημαντικών εργασιών, όπως η απομακρυσμένη εργασία του διαχειριστή στα κρίσιμα συστήματα.
 • Δυνατότητα που δίνει στους χρήστες να εργάζονται με ασφάλεια σε πολλαπλούς εικονικούς σταθμούς εργασίας προνομιακής πρόσβασης (PAW) σε μία μόνο συσκευή.
 • Προστασία της πρόσβασης σε κρίσιμες εφαρμογές μέσω περιηγητή.

Η HP παρουσιάζει την πλατφόρμα HP Wolf Pro Security για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η HP επαναπροσδιορίζει την ασφάλεια του υπολογιστή για μικρούς και μεσαίους πελάτες με την ανακοίνωση του HP Wolf Pro Security. Το HP Wolf Pro Security ενσωματώνει την Απομόνωση Απειλών βασισμένη στην μικρο-εικονικοποίηση, στην Πρόληψη Κακόβουλου Λογισμικού βασισμένη σε Αντιικό Νέας Γενιάς και στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων – όλα ενσωματωμένα με την υποστήριξη των νέων δυνατοτήτων υλικού ασφάλειας της HP για παροχή ανώτερης προστασίας που είναι απλή στην απόκτηση, την υλοποίηση και τη λειτουργία από το τμήμα πληροφορικής.

 • Η Απομόνωση των Απειλών ανεβάζει τον πήχη στην προστασία end point συσκευών παρέχοντας προστασία που δεν βασίζεται μόνο στην ανίχνευση. Η μικρο-εικονικοποίηση που υποστηρίζεται από το υλικό επιτρέπει την πλήρη απομόνωση των απειλών που προέρχονται από τους συνηθέστερους τρόπους επίθεσης, χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία του χρήστη.
 • Η Πρόληψη Κακόβουλου Λογισμικού είναι ένα πλήρες πρόγραμμα Νέας Γενιάς που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνικών που βασίζονται στην Τεχνική Νοημοσύνη όπως η βαθιά μάθηση (deep learning) και η ανάλυση συμπεριφοράς για την παροχή προηγμένης προστασίας από κακόβουλα προγράμματα μέσω προγνωστικής ανίχνευσης.
 • Η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων παρέχει άμυνα έναντι επιθέσεων ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) για όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.
 • Ολοκληρωμένο πακέτο με τις ενσωματωμένες δυνατότητες ασφάλειας υλικού της HP, όπως η αποφυγή Τροποποίησης των Εφαρμογών, η Ανθεκτικότητα στο λειτουργικό σύστημα και η Προστασία από Φυσική Παραβίαση.

Σήμερα, η HP ανακοίνωσε επίσης μια νέα λύση Flexworker με το HP Wolf Security που επιτρέπει στα τμήματα IT να ενισχύσουν την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού, ενώ συμβάλλουν στην προστασία εταιρικών δικτύων και δεδομένων. Αυτή η νέα εκτεταμένη Υπηρεσία Διαχειριζόμενης Εκτύπωσης (Managed Print Services) επιτρέπει στα τμήματα IT να εξοπλίζουν τους εργαζόμενους με υβριδικό μοντέλο εργασίας, με ασφαλείς, εγκεκριμένους από την εταιρεία εκτυπωτές που μπορούν να παρακολουθούνται και να αποκαθίστανται αυτόματα εάν μια συσκευή δεν συμμορφώνεται με τις εταιρικές πολιτικές.

Επιπλέον, το HP Wolf Essential Security περιλαμβάνεται στους έξυπνους εκτυπωτές HP+, με ενσωματωμένη ασφάλεια 24-7. Οι εκτυπωτές HP+ με έξυπνη ασφάλεια βοηθούν τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις να παραμείνουν δύο βήματα μπροστά από τους χάκερ, συμβάλλοντας στην αποτροπή πιθανών επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού και αποτρέποντας τις πληροφορίες τους να καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Για να υποστηρίξει την κυκλοφορία του HP Wolf Security, η HP δημιούργησε μια σειρά πρωτότυπων βίντεο, που απεικονίζουν απλά σενάρια ασφάλειας που έχουν προκύψει λόγω της μετάβασης στην απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται: ένα παιδί που κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) όταν χρησιμοποιεί τον φορητό υπολογιστή του γονέα, ένας εκτυπωτής που έχει παραβιαστεί χρησιμοποιείται για την αποστολή κακόβουλου ανεπιθύμητου περιεχομένου στην υπόλοιπη εταιρεία και μια ομάδα IT που τυφλώνεται από κυβερνοεπιθέσεις. Αυτά τα βίντεο, με πρωταγωνιστή τον Christian Slater ως «Ο Λύκος» – που ακολουθεί τη γραμμή μεταξύ καλού και κακού, κάνει χρήση της νοοτροπίας του χάκερ για να δείξει πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας εισβολέας – συμβάλει στην απεικόνιση της επίδρασης τέτοιων γεγονότων.

Share.

Comments are closed.