Μία Kυψέλ-e για διαδικτυακές αγορές με αντίκτυπο

0

Μια κοινωνική e commerce πλατφόρμα “στήθηκε” στην Αγορά για να αγοράζουμε με συνείδηση, και διαδικτυακά. Καθώς η Δημοτική Αγορά Κυψέλης επανέρχεται στους ρυθμούς της με μαγαζιά ανοιχτά που υποστηρίζουν όλα τους κανονισμούς υγείας, μεταφερόμαστε και online!

Στο conscious mall της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, οι μικροί επιχειρηματίες της Κυψέλης θα μπορούν στο εξής να προωθούν τα προϊόντα τους και μέσω του διαδικτύου, διευρύνοντας το κοινωνικό τους αποτύπωμα και το κοινό τους. Οι επισκέψεις και οι αγορές από τις ψηφιακές βιτρίνες των καταστημάτων υποσχονται μία πιο ευέλικτη click-away αγοραστική εμπειρία με ευρεία γκάμα προϊόντων από παιχνίδια και ρούχα μέχρι τρόφιμα και τεχνολογικό εξοπλισμό για αγορές φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Στο Replay Toys οι επισκέπτες θα βρουν μια συλλογή από προσεκτικά επιλεγμένα επαναχρησιμοποιημένα κλασικά και άλλα πρωτότυπα παιχνίδια, lego, DIY πασχαλινές λαμπάδες, ενώ στο Second Hand Shop του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Αρχιπέλαγος vintage ρούχα και παπούτσια. Στη Wise Greece θα βρουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας βοηθώντας μικρούς Έλληνες παραγωγούς τροφίμων και στην “Επανεκκίνησις” refurbished ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες επισκευής. Οι καλλιτεχνικές επιλογές για δώρα δεν λείπουν, με μεταξοτυπίες και άλλα έργα τέχνης σπουδαστών με νοητική αναπηρία από την 13m 2 Gallery.

Με αρχικό στόχο να ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις της Κυψέλης, η Κυψέλ-e επιδιώκει να αναπτυχθεί, υποστηρίζοντας επιχειρησεις και σε άλλες γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους και προωθώντας τις αξίες της επανάχρησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Κυψέλ-e δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του “Venture Impact Award” που απονεμήθηκε στο Impact Hub Athens από το The Hellenic Initiative. Διαδικτυακό Ραντεβού στην Κυψέλ-e για σούπερ online αγορές: https://agorakypselis.gr/conscious-mall/

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε το Μάιο του 2015 ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους. Με βάση τα αποτελέσματα ο δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς –με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμο όσο και κοινωνικά επωφελές. Το Impact Hub Athens, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό́, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από́ άμισθη επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος. Το νέο αυτό μοντέλο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η λειτουργία της ΔΑΚ είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του διαχειριστή, Impact Hub Labs ΜΚΟ.

Share.

Comments are closed.