Huawei: δεσμευόμαστε να φέρουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση

0

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κ. Sam Zheng Sales Director CEE Regional Division της Ηuawei, συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης «New Energies» με θέμα τη συμβολή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κλιματική αλλαγή αλλά και τον αντίκτυπο της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Στην ομιλία του, ο κ. Sam Zheng, τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η Huawei μπορεί να επιτύχει παραγωγή πράσινης ενέργειας και αποδοτική κατανάλωση ενέργειας, ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας. Πιστεύουμε ότι οι καινοτόμες λύσεις ψηφιακής ενέργειας της Huawei δημιουργούν πραγματική αξία τόσο για την πράσινη αειφόρο ανάπτυξη όσο και για την επιχειρησιακή επιτυχία».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Έχουμε δεσμευτεί να επιτύχουμε κορυφαία ενεργειακή ψηφιοποίηση για έναν έξυπνο και βιώσιμο κόσμο. Δεσμευόμαστε δηλαδή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, οδηγώντας την ψηφιοποίηση ενέργειας με «πράσινες» και διαθέσιμες σε κάθε σημείο συνδέσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει αρωγό θετικών αλλαγών για το μέλλον.»

Οι καινοτόμες λύσεις ψηφιακής ενέργειας της Huawei

Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα και τον ρόλο της Ηuawei στο τομέα αυτό, σημείωσε ότι «Για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, στόχος μας είναι να επιτύχουμε υψηλότερες αποδόσεις και αποτελεσματικότερη λειτουργία και συντήρηση (O&M), να μειώσουμε το LCOE των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας καθώς και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των τελικών χρηστών, επιτρέποντας στην ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει κύρια πηγή ενέργειας. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως είναι η πολλαπλή δυνατότητα παρακολούθησης MPPT, ο έξυπνος αλγόριθμος διαχείρισης ιχνηλατών , η έξυπνη διάγνωση καμπύλης Smart IV Curve, οι PV optimizers καθώς και το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για επίτευξη έως και 100% πράσινης ενέργειας.

Έχουμε ήδη παραγάγει περισσότερες από 325 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες πράσινης ενέργειας μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας κατά 10 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, που ισοδυναμεί με τη φύτευση 220 εκατομμυρίων δέντρων για τον πλανήτη μας .»

Το μέλλον των ενεργειακών λύσεων σε συνδυασμό με την αποθήκευση ενέργειας

Σύμφωνα με τον κ. Sam Zheng, «Κατά τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελέσουν κύρια πηγή ενέργειας για τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Το μέλλον της ηλιακής ενέργειας, προβλέπεται λαμπρό. Ωστόσο, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγόμενης ενέργειας, η επίτευξη ασφάλειας, αξιοπιστίας και σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας σε όλες τις μονάδες παραγωγής ενέργειας θα καταστεί ύψιστη προτεραιότητα. Η Huawei στοχεύει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός πράσινου, έξυπνου κόσμου, όπου οι ευκαιρίες για νέες ενεργειακές λύσεις θα είναι ευρέως διαδεδομένες σε ολόκληρη την κοινωνία.

Καθώς αυξάνεται η ενσωμάτωση νέων πηγών ενέργειας, δημιουργούνται νέα δεδομένα για τα φωτοβολαταϊκά συστήματα και την αποθήκευση ενέργειας. Προβλέπεται ότι η αποθήκευση ενέργειας θα λειτουργεί παράλληλα με τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Επομένως, βλέπουμε μια τάση όπου το ποσοστό των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε συνδυασμό με την αποθήκευση ενέργειας θα υπερβεί το 30%.

Πιστεύουμε επίσης ότι η πράσινη δύναμη θα μετακινηθεί γρήγορα σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, και χιλιάδων νοικοκυριών. Ο αντίκτυπος της ουδετερότητας του άνθρακα είναι τόσο διαδεδομένος που θα φέρει την επανάσταση στον τρόπο ζωής, οδηγώντας σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μηδενικού άνθρακα, πανεπιστημιουπόλεις, κατοικίες, data centers ακόμα και δίκτυα με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.»

Περισσότερες πληροφορίες για τις λύσεις Smart PV της Huawei μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://e.huawei.com/gr/products/digital-power/solar


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.