Συνεργασία της Wind με την ΕΤΒΑ για τις υποδομές 12 ΒΙΠΕ

0

Στον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών δώδεκα Βιομηχανικών Περιοχών προχωρά η ΕΤΒΑ, συνάπτοντας στρατηγική αποκλειστική συνεργασία με την Wind Ελλάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, η συμφωνία αφορά τις βιομηχανικές περιοχές του Ηρακλείου, Λάρισας, Τρίπολης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Λαμίας, όπου το έργο έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Wind θα κατασκευάσει νέα δίκτυα οπτικών ινών εντός των ΒΙ.ΠΕ. και τη σύνδεση τους με το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς της εταιρείας. Χάρη στην αρχιτεκτονική σύνδεσης FTTH (Fiber to the Home), τα δίκτυα νέας γενιάς θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις των ΒΙ.ΠΕ. αξιοπιστία σύνδεσης και εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, που αναμένεται να αγγίζουν τα 200 Mbps.

«Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σήμερα είναι άρρηκτα δεμένη με την ψηφιακή τους ωριμότητα και με την ικανότητα τους να αξιοποιούν όσα προσφέρει η τεχνολογία ώστε με τη σειρά τους να προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους.» τόνισε σχετικά ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς.

«Η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις των Βιομηχανικών Περιοχών του δικτύου μας, είναι βασική μέριμνα και επιδίωξη της ΕΤΒΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία μας με τη Wind αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους διεθνώς, ώστε να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στις απαιτήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» δήλωσε από την πλευρά του ο Αθανάσιος Ψαθάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Όπως σημειώθηκε με τις καινοτόμες υπηρεσίες Wind Business IoT, (Smart cities, Smart parks, Smart fleet, Smart freeze) καθώς και λύσεις όπως το Wind Secure SD-WAN οι επιχειρήσεις των ΒΙ.ΠΕ θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων, διαθέτοντας έτσι ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Share.

Comments are closed.