Από την 1η Απριλίου στο «τιμόνι» της Forthnet ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος

0

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη Forthnet από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε χθες αργά το απόγευμα η United, επιβεβαιώνοντας το InfoCom.

Διαδέχεται στη θέση τον Δημήτρη Τζελέπη, ο οποίος ηγήθηκε με επιτυχία της διαδικασίας ενσωμάτωσης της Forthnet στον Όμιλο United τους τελευταίους μήνες ως interim CEO. Ο κ. Τζελέπης θα επιστρέψει στα καθήκοντα του ως Chief Financial Officer την 1η Απριλίου και θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εταιρεία ως μέλος της διοικητικής ομάδας.

«Η εμπειρία που διαθέτει ο Παναγιώτης στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών, ταιριάζει άψογα με τις φιλοδοξίες που έχουμε για τη Forthnet» ανέφερε σχετικά η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, χαρακτηρίζοντας το νέο επικεφαλής της Forthnet, «ικανό ηγέτη» με περίπου 20 χρόνια εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες, στους τομείς της στρατηγικής, της ανάπτυξης πωλήσεων και των επιχειρησιακών λειτουργιών για εταιρικούς και οικιακούς πελάτες.

«Θέλουμε να προσφέρουμε αξία στους Έλληνες καταναλωτές και τις ελληνικές επιχειρήσεις, όχι μόνο από την πλευρά του προϊόντος και των υπηρεσιών, αλλά και από την πλευρά της εμπειρίας» πρόσθεσε η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group η οποία κατέχει πλέον το 96,83% της Forthnet.

Χωρίς ακόμα να έχει αποκαλύψει πτυχές της στρατηγικής της για την ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία η United, της οποίας ο πλειοψηφικός έλεγχος ανήκει στον διεθνή επενδυτικό όμιλο BC Partners, έχει χαρακτηρίσει την είσοδό της στην ελληνική αγορά «σημαντικό σταθμό» για τη στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου στην Ευρώπη, καθώς με την εξαγορά αυτή παγίωσε περαιτέρω την ηγετική του θέση, έχοντας πλέον δραστηριότητα σε οχτώ χώρες στην περιοχή.

Η United Group σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία squeeze out, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ώστε να αποκτήσει τις υπόλοιπες μετοχές της Forthnet. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021.

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος εργάστηκε το τελευταίο διάστημα στη Wind Ελλάς, από τη θέση του Business Segment Executive Director. Πριν από τη Wind, η οποία, όπως παρατηρούσε εύστοχα χθες στέλεχος τηλεπικοινωνιακής εταιρείας έχει εξελιχθεί σε «φυτώριο στελεχών», ήταν οκτώ χρόνια στη Vodafone Ελλάδας, αρχικά ως Head of Strategy και στη συνέχεια ως Commercial Operations Director.

Μεταξύ άλλων στη Vodafone ασχολήθηκε με το πρόγραμμα μετασχηματισμού της, με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις και με την ανάπτυξη των πωλήσεων για την οποία του αποδίδεται η αύξηση του δείκτη Net Promoter Score (NPS) που μετράει τον βαθμό εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε ένα προϊόν.

Προηγουμένως ο κ. Γεωργιόπουλος εργάστηκε για διάφορες εταιρείες όπως η McKinsey & Company, η Teleperformance, η Dell και η General Motors.

Share.

Comments are closed.