Διαθεσιμότητα 325.000 γραμμών FTTH από τον ΟΤΕ

0

Στις 325.000 είναι σήμερα οι γραμμές Fiber to the Home (FTTH) με εγγυημένη ταχύτητα internet 100 και 200Mbps, που έχει κατασκευάσει και διαθέτει εμπορικά ο ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα με τον επόμενο στόχο του να είναι οι 500.000 έως το τέλος του 2021.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Cosmote «ενεργοποίησε» 14 επιπλέον νέες περιοχές στην ελληνική επικράτεια, με πρόσβαση σε υπερ-υψηλές ταχύτητες και τις απεριόριστες δυνατότητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι. Επιπλέον, η υποδομή Fiber to the Home επεκτείνεται σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις περιοχών που η οπτική ίνα έχει ήδη ενεργοποιηθεί και ξεκινήσει τη διάθεσή της.

Ξεκινώντας από τον Βορρά, δυνατότητα σύνδεσης σε 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα έχουν πλέον η Ορεστιάδα, η Φλώρινα και τα Γρεβενά, ενώ το FTTH επεκτάθηκε σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις της Δράμας και της Καστοριάς. Η Λάρισα κι η Λέσβος απέκτησαν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps, ενώ στην Πελοπόννησο προστέθηκε το Αίγιο και το Ναύπλιο. Στην Αττική, πρόσβαση σε υποδομή FTTH μέσω Cosmote Fiber, απέκτησαν οι περιοχές των Αμπελοκήπων, του Ζωγράφου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου και των Σπάτων.

Τέλος Ιανουαρίου προστέθηκε η Ηγουμενίτσα και η Λιβαδειά, ανεβάζοντας τις διαθέσιμες γραμμές FTTH στις 325.000 από 300.000 στο τέλος του 2020. Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 77% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε σχετικά ότι «η δυναμική του δικτύου Fiber to the Home επιβεβαιώνεται συνεχώς, καθώς η ανάγκη αλλά και η ζήτηση για εγγυημένες υπερυψηλές ταχύτητες διαρκώς αυξάνεται».

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της πολιτείας υπάρχει η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιδοτηθούν για τη σύνδεσή τους FTTH για δύο χρόνια με 360 ευρώ (μηναίο πάγιο και κόστος εγκατάστασης) με τη μέθοδο του κουπονιού, μέσω της δράσης Superfast Broadband του υπουργειου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr

Share.

Comments are closed.