Η Oracle επεκτείνει την ηγετική θέση στις βάσεις δεδομένων με την Oracle Database 21c

0

Η Oracle ανακοίνωσε σήμερα ότι η Oracle Database 21c, η πιο πρόσφατη έκδοση της κορυφαίας converged βάσης δεδομένων στον κόσμο, είναι διαθέσιμη στο Oracle Cloud, συμπεριλαμβανομένης της παροχής Δωρεάν για Πάντα της Oracle Autonomous Database. Η Oracle Database 21c περιλαμβάνει περισσότερες από 200 νέες καινοτομίες, που περιλαμβάνουν αμετάβλητους πίνακες blockchain, In-Database JavaScript, εγγενή δυαδικό τύπο δεδομένων JSON, AutoML για μηχανική μάθηση (Machine Learning) εντός της βάσης δεδομένων και χώρο μόνιμης μνήμης, καθώς και βελτιώσεις για διεργασίες εντός μνήμης, απόδοση επεξεργασίας γραφημάτων, τεμαχισμός (sharding), δυνατότητες multitenant και ασφάλεια. Σε αντίθεση με τις βάσεις δεδομένων ειδικού σκοπού άλλων προμηθευτών στο cloud ή σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης, η Oracle Database 21c παρέχει υποστήριξη για απαιτήσεις περί πολλαπλών μοντέλων, πολλαπλών φόρτων εργασίας και multi-tenant – όλα αυτά με έναν σύγχρονο, converged μηχανισμό βάσης δεδομένων. Επιπλέον, η Oracle ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας Oracle APEX (Application Express) Application Development, μιας νέας υπηρεσίας low-code για γρήγορη και εύκολη ανάπτυξη και υλοποίηση εφαρμογών επιπέδου enterprise που βασίζονται στα δεδομένα. Η low-code υπηρεσία λειτουργεί στο cloud μέσα από πρόγραμμα περιήγησης και επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν σύγχρονες εφαρμογές web για υπολογιστές και φορητές συσκευές χρησιμοποιώντας ένα διαισθητικό γραφικό περιβάλλον εργασίας.

Ο Andrew Mendelsohn, Executive Vice President, Database Server Technologies, Oracle, δήλωσε: «Η Oracle Database 21c συνεχίζει τη στρατηγική μας να παρέχουμε τον πιο ισχυρό converged μηχανισμό βάσης δεδομένων παγκοσμίως. Παρέχει κορυφαία επεξεργαστική απόδοση εγγράφων JSON. Παρέχει πρωτόγνωρη λειτουργική απόδοση της βάσης δεδομένων με υποστήριξη μονάδων μόνιμης μνήμης Intel® Optane™. Παρέχει κορυφαίες στον κλάδο δυνατότητες ανάλυσης βάσης δεδομένων με τον νέο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο αποθήκευσης στηλών εντός μνήμης, την υψηλότερη απόδοση στην επεξεργασία γραφημάτων, και AutoML για όσο το δυνατόν απλούστερη ανάπτυξη μοντέλων μηχανικής εκμάθησης. Παρέχει αμετάβλητους πίνακες Blockchain για πίνακες SQL προστατευμένους από παραποιήσεις. Οι ανταγωνιζόμενοι προμηθευτές απαιτούν ξεχωριστές βάσεις δεδομένων και υπηρεσίες εγγράφων JSON, λειτουργιών, ανάλυσης, γραφημάτων, ML και blockchain για να υποστηρίξουν αυτές τις δυνατότητες. Η προσέγγιση της Oracle όσον αφορά μια converged βάση δεδομένων κάνει τους προγραμματιστές πολύ πιο παραγωγικούς κατά τη δημιουργία νέων εφαρμογών, και διευκολύνει τη μετέπειτα εξέλιξη των εφαρμογών ώστε να ανταποκριθούν σε νέες επιχειρηματικές απαιτήσεις.»

Δηλώσεις αναλυτών σχετικά με την Oracle Database

Ο Carl Olofson, Research Vice President της IDC, υπεύθυνος για το λογισμικό διαχείρισης δεδομένων, δήλωσε: «Με την παρουσίαση της Database 21c, η Oracle αναβαθμίζει την κορυφαία βάση δεδομένων σε νέο επίπεδο σύγκλισης, με ευρεία υποστήριξη μεγάλης γκάμας τύπων δεδομένων και φόρτων εργασίας. Οι 200 νέες ενσωματωμένες καινοτομίες, όπως οι αμετάβλητοι πίνακες blockchain και η AutoML για μηχανική μάθηση εντός της βάσης δεδομένων, αναβαθμίζουν την Oracle Database 21c σε νέο επίπεδο λειτουργικότητας, καταργώντας την ανάγκη για εξειδικευμένες, απομονωμένες υπηρεσίες cloud και εργαλεία για αυτές τις εργασίες. Οι χρήστες μπορούν να αποφύγουν τη συσσώρευση κόστους και λειτουργικής πολυπλοκότητας που συνδέεται με κάθε πρόσθετη υπηρεσία cloud που χρησιμοποιούν συνήθως οι οργανισμοί. Με τον τρόπο αυτό, η Oracle απομακρύνεται ουσιωδώς από αυτό το κατακερματισμένο σετ υπηρεσιών με μια απλοποιημένη, τεχνικά ελκυστικότερη και ενοποιημένη προσέγγιση που είναι καλύτερα προσαρμοσμένη για τις εταιρικές ανάγκες του 2021.»

Ο Mark Peters, Principal Analyst και Practice Director, ESG, δήλωσε: «Η πιο πρόσφατη converged βάση δεδομένων της Oracle —η Database 21c— επικεντρώνεται στο να κάνει τη ζωή χρηστών και προγραμματιστών θεαματικά ευκολότερη. Υποστηρίζει και ενοποιείται με μια διευρυμένη σειρά μοντέλων δεδομένων και φόρτων εργασίας, και περιλαμβάνει ενσωματωμένη μηχανική μάθηση για κατάργηση της ανάγκης για ξεχωριστά εργαλεία και υπηρεσίες, επιτρέποντας στους οργανισμούς να εκτελούν παρεμβολή απευθείας στη βάση δεδομένων τους, δίπλα ακριβώς στα δεδομένα τους. Πρόκειται για μια ενθαρρυντική αντίθεση για οργανισμούς που αξιοποιούν προϊόντα όπως της AWS, που έχει πάνω από δώδεκα διαφορετικές βάσεις δεδομένων, κάθε μία εκ των οποίων απαιτεί από τους πελάτες να χειρίζονται διαφορετικά API, προσεγγίσεις ETL και διαδικασίες ενοποίησης δεδομένων. Η Oracle Database 21c υπερβαίνει τα εμπόδια μιας πολυεπίπεδης, απομονωμένης και εγγενώς μη converged προσέγγισης περί της βάσης δεδομένων.»

Δηλώσεις πελατών σχετικά με την Oracle Database

Η Aon εδρεύει στο Λονδίνο και είναι μια διεθνής εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών με κύκλο εργασιών 46 δισεκ. δολαρίων, που παρέχει μεγάλη γκάμα λύσεων για τη διαχείριση κινδύνων, τη συνταξιοδότηση και την υγεία. Η Liesbeth Mulder, Global Reporting Lead, Aon, δήλωσε: «Δεν είχαμε ποτέ καταφέρει να βλέπουμε όλα τα δεδομένα πωλήσεων και μάρκετινγκ Oracle σε ένα ενοποιημένο σύστημα. Πρόκειται πραγματικά για ένα ορόσημο. Χρησιμοποιώντας τις λύσεις Oracle Autonomous Data Warehouse και Oracle Analytics Cloud, έχουμε πετύχει εκτίναξη της απόδοσης κατά 50 έως 60 φορές και καταφέραμε να επιταχύνουμε κατά πολύ την απόκριση σε σύνθετα ερωτήματα πωλήσεων από 500 power users, ενώ τα κόστη της ανάλυσης είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι με τα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας που διαθέτουμε σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης.»

Η Angelini Pharma είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ιταλία. Ο Pietro Berretoni, Digital & Innovation Head, Angelini Pharma, δήλωσε: «Η λύση Quinaryo XRing είναι ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης στην στρατηγική μας περί του IoT για πειραματισμό με (wearable) συσκευές που μπορεί να φορεθούν με χρήση ενός ενοποιημένου εργαλείου ασφάλειας δεδομένων που βασίζεται σε πίνακα blockchain. Με τους πίνακες Blockchain της Oracle, η λύση παρέχει εγγραφές προστατευμένες από παραποίηση, που μπορούν εύκολα να ενοποιηθούν με άλλες εφαρμογές χωρίς να απαιτείται πολύπλοκη νέα υποδομή. Η Oracle Database περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που γνωρίζουμε και νέα χαρακτηριστικά, όπως τους πίνακες Blockchain Oracle τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τη λύση XRing για τη συλλογή εύλογων δεδομένων.»

Νέες καινοτομίες στην Oracle Database 21c

Η Oracle Database 21c είναι ο μηχανισμός βάσης δεδομένων που στηρίζει τις υπηρεσίες βάσης δεδομένων Oracle σε περιβάλλον cloud και εγκατάστασης τοπικά στο κέντρο δεδομένων της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των Oracle Autonomous Database, Oracle Exadata Database Service, Oracle Exadata Database Cloud@Customer και Oracle Exadata Database Machine. Η πιο πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει περισσότερες από 200 νέες καινοτομίες, που επεκτείνουν τη σύγκλιση της βάσης δεδομένων για νέα σενάρια χρήσης, βελτιστοποίηση της απόδοσης και βελτιωμένη παραγωγικότητα προγραμματιστών, αναλυτών και επιστημόνων δεδομένων. Στις βασικές καινοτομίες περιλαμβάνονται τα εξής:

Πρόσθετες Ιστοσελίδες

Share.

Comments are closed.