Καθολική η χρήση του Internet στις ηλικίες 16 με 64

0

Σχεδόν όλοι (96%) οι Έλληνες 16 – 64 χρόνων είναι χρήστες internet, (ο απόλυτος αριθμός ξεπερνά τα 6.500.000) σύμφωνα με την εξαμηνιαία επαναλαμβανόμενη έρευνα της Focus Bari που αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Το 91% συνδέεται στο internet από το κινητό που αποτελεί την πρώτη σε προτίμηση συσκευή. Ακολουθεί με διαφορά (56%) το laptop. Αξιοσημείωτη άνοδο έχουν και τα desktop, καθώς αυξάνεται η εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και η τηλε-εκπαίδευση των παιδιών, ενώ άνοδο σημείωσε το 2020 και η smart TV και οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, tablet).

Οκτώ στους δέκα Έλληνες «υπάρχουν», εκφράζονται και αλληλεπιδρούν μέσω των social media, ενώ αυξήθηκε και κατά 70% η αναλογία που δηλώνει ότι αφιερώνει στα social (συνειδητά τουλάχιστον) πάνω από μια ώρα κάθε μέρα.

Επτά στους δέκα Έλληνες κάνουν πλέον σήμερα αγορές online, και ο «δείκτης» αυτός έχει 9 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση μέσα σε ένα χρόνο, τον χρόνο της πανδημίας.

Σχεδόν όλα τα παιδάκια 5-12 χρόνων είναι επίσης «digital citizens», ενώ ένα στα πέντε, έχουν και το δικό τους προσωπικό κινητό τηλέφωνο.

Share.

Comments are closed.