Τεχνολογικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή βλέπει την Ελλάδα ο Geoffrey Pyatt

0

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τεχνολογικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και να μεγεθύνει έτσι το οικονομικό της αποτύπωμα στην περιοχή τόνισε από το βήμα του συνεδρίου digital economy forum 2020 με τίτλο «Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα» που οργανώνει ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ο Αμερικάνος πρέσβης στη χώρας μας, Geoffrey Pyatt.

Σύμφωνα με τον κ. Pyatt χώρα μας προσελκύει την προσοχή παγκοσμίως καθώς θεωρείται προορισμός για τις επενδύσεις στην τεχνολογία, χάρη – όπως είπε – στις παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως είπε επίσης «ΗΠΑ και Ελλάδα εργάζονται για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια».

Ο Αμερικάνος πρέσβης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες ανακοινώσεις των αμερικανικών εταιρειών, όπως της Microsoft, της Cisco, της Pfizer και της Deloitte, αλλά και σε πρωτοβουλίες, όπως αυτές των Amazon και Google, που όπως είπε έχουν ενισχύσει το αποτύπωμά τους στην Ελλάδα. «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το ψηφιακό ρεύμα έχει έρθει για να μείνει στην Ελλάδα. Πλέον δεν με ρωτάνε οι αμερικανικές εταιρείες «που είναι η Θεσσαλονίκη» αλλά «που αλλού μπορούμε να επενδύσουμε».

«Η πανδημία επιτάχυνε την ψηφιακή εξέλιξη του ελληνικού Κράτους. Υπάρχει πολιτική κουλτούρα που βοηθάει στην Ελλάδα στη μετάβαση προς ένα ψηφιακό μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.