Ανακοινώθηκε η δημόσια πρόταση της United για τη Forthnet

0

Στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet και την έξοδό της από το Χρηματιστήριο στοχεύει η δημόσια πρόταση για τις μετοχές της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας που ανακοίνωσε χθες η Newco United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners Holdings, έχοντας ήδη στην κατοχή της 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου (290.641.659 μετοχές).

Το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση κάθε μετοχής είναι 0,30 ευρώ (η μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών (MXTM) κατά τους τελευταίους 6 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία η United κατέστη υπόχρεη να υποβάλει τη δημόσια πρόταση).

Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση του Πληροφοριακού Δελτίου αφού εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που θα ορίζει και την περίοδο αποδοχής.

Εφόσον η United με την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης αποκτήσει τουλάχιστον 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς (squeeze out). Αν αποκτήσει τουλάχιστον 95% θα προκαλέσει γενική συνέλευση με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α., σύμφωνα με την νομοθεσία. Σε περίπτωση που δεν φθάσει το 90%, όπως σημειώνεται, προτίθεται να συνεχίσει, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, τις προσπάθειες για τη διαγραφή των μετοχών της Forthnet από το Χ.Α.

Σύμβουλος της United στη δημόσια πρόταση είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Για σήμερα στο μεταξύ ο νέος μέτοχος της Forthnet έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία θα οριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο. Είναι πενταμελές και μέλη του είναι ο Νικόλαος Σταθόπουλος που θα οριστεί πρόεδρος, ο Δημήτριος Τζελέπης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) ο Vladislav Ratajac, ο Γεώργιος Δουκίδης και ο Dirk Gerkens.

Ο κ. Σταθόπουλος, είναι διευθύνων σύμβουλος (Managing Partner) και προεδρεύων της Επενδυτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της διεθνούς εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, BC Partners.

Ο κ. Τζελέπης εκλέχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020 ως διευθύνων σύμβουλος της Forthnet στην οποία υπηρετούσε ως Οικονομικός Διευθυντής από τον Ιούνιο του 2018. O κ. Ratajac μετέχει ως εκτελεστικό μέλος στη διοίκηση της μητρικής United Group και είναι υπεύθυνος για την οργανική ανάπτυξη και επιχειρηματική επέκταση του Ομίλου, ενώ ο κ. Gerkens είναι σύμβουλος επιχειρήσεων μέσων επικοινωνίας.

Ο κ. Δουκίδης είναι καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools. Σήμερα είναι μέλος των ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Τράπεζας Αττικής και της βιομηχανίας Αλουμύλ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.