Το 84,6% των μετοχών της Forthnet στην BC Partners

0

Η θυγατρική της BC Partners, NewCo United Group Hellas, κατέχει επίσημα, όπως ανακοινώθηκε, το 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.

Θα ακολουθήσει καθώς είναι υποχρεωτικό δημόσια πρόταση για την εξαγορά και των υπολοίπων μετοχών, ενώ θεωρείται πιθανό η επόμενη κίνηση να είναι η έξοδος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Έπειτα από την εξαγορά των μετοχών που κατείχαν η μαλτέζικη Go (9,63%) και η Wind (14,09%) η United άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης που είχε για τη μετατροπή των υπολοίπων ομολογιών που κατείχαν οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική και Αττικής) προσθέτοντας ποσοστό 22,6318%. Δεν έχει εξαγοράσει τη συμμετοχή της Massar Invest(9,63%) και της Vodafone (2,77%) καθώς και τις μετοχές στην ελεύθερη διασπορά.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στις επόμενες κινήσεις του μετόχου. Τα πιθανά σενάρια συνοψίζονται σε δύο. Το πρώτο είναι να μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση της εταιρείας, προκειμένου να αναπτυχθεί και να δυναμώσει ώστε να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό και το δεύτερο να εξαγοράσει τη Wind και να συγχωνεύσει τις δύο εταιρείες.

Όπως εκτιμάται σε αυτή τη φάση οι μέτοχοι της Wind έχοντας ήδη κλείσει τη συμφωνία με τη Vodafone για την παθητική υποδομή θα είναι περισσότερο «διαλλακτικοί» ως προς το τίμημα ώστε να υπάρξει συμφωνία, κάτι που δεν έγινε δυνατό πέρσι τον Δεκέμβριο.

Με βάση εκτιμήσεις για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Forthnet και να καλύψει τις αρχικές ανάγκες ρευστότητας η BC Partners θα διαθέσει περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Η Forthnet έχει 873.000 συνδρομές λιανικής και εξυπηρετεί 650.000 μοναδικούς πελάτες.

Σημειώνεται ότι η τελευταία εξαγορά παρόχου, πριν αυτή της Forthnet, ήταν της Cyta με 270.000 συνδρομητές από τη Vodafone Ελλάδας, με την αξία της συναλλαγής στα 118 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.