Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Forthnet

0

Εντός του Φθινοπώρου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία για τη εξαγορά του χρέους της Forthnet και των μετοχών της που βρίσκονται στην κατοχή των πιστωτών της (τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής) από την United Group (θυγατρική της BC Partners).

Η βασικότερη έγκριση που χρειάζεται να λάβει η συμφωνία είναι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) και η οποία έχει προσδιορίσει την 14η Αυγούστου ως ημερομηνία για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της United Group και της BC Partners επισκέφθηκαν την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και την ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό που έχουν αναφορικά με την ελληνική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες για το σύνολο των δανείων της ελληνικής εταιρείας (333 εκατ. ευρώ) η United θα καταβάλει περί τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά η συμφωνία εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ο αγοραστής υποχρεούται αρχικά να εξαγοράσει μέχρι περίπου το 50% των μετατρέψιμων ομολογιών και όλες τις δανειακές απαιτήσεις, ενώ στη συνέχεια σε μεταγενέστερο στάδιο θα προχωρήσει με την εξαγορά των υπολειπόμενων μετατρέψιμων ομολογιών και των πωλούμενων μετοχών.

Η United έχει δεσμευτεί μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής να εκτιμήσει όλες τις εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της εταιρείας μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησής του και της εισφοράς νέων κεφαλαίων. Όπως είχε αναφερθεί κατά την επίσημη ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας στο τέλος Μαΐου, «οι ενέργειες αυτές, εφόσον ολοκληρωθούν, αναμένεται να εξαλείψουν το συνολικό χρέος της Forthnet και να της παράσχουν σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα, την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της και τη δυνατότητα του αγοραστή να υλοποιήσει τα στρατηγικά του πλάνα».

Share.

Comments are closed.