Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του παθητικού εξοπλισμού της Wind στην κινητή από τη Vodafone

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση για την εξαγορά από τον όμιλο Vodafone του παθητικού εξοπλισμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Wind. Εφόσον υπάρξει συμφωνία η υποδομή αυτή της Wind, η αντίστοιχη της Vodafone Ελλάδος, όπως και άλλων εταιρειών του Vodafone Group στην Ευρώπη θα αποτελέσουν περιουσιακό στοιχείο της νέας εταιρείας που έχει ιδρύσει ο όμιλος, με την ονομασία, TowerCo, η οποία θα εισαχθεί σε χρηματιστήριο ή τμήμα της θα πουληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, εισφέροντας σημαντικά κεφάλαια στην μητρική της εταιρεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάθεση που κυριαρχεί μεταξύ των δύο πλευρών, Vodafone – Wind, είναι η συμφωνία να προχωρήσει και πιθανότατα θα υπάρξει λευκός καπνός μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού (να έχουν καταλήξει δηλαδή για το αν θα γίνει ή όχι). Προφανώς το δύσκολο στη διαπραγμάτευση είναι η αποτίμηση του εξοπλισμού που θα πουληθεί, ενώ η σύμβαση που θα καταρτιστεί θεωρείται ιδιαίτερα πολύπλοκη.

Στην αποτίμηση κόλλησε άλλωστε και η πώληση της Wind ως εταιρεία στις αρχές του χρόνου. Οι μέτοχοί της, Golden Tree Asset Management (59,3%) και Cyrus Capital Partners (35,6%), έχουν καταστήσει σαφές ότι επιθυμούν να πουλήσουν την εταιρεία, ωστόσο, όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος δεν βιάζονται να το πράξουν, επιδιώκοντας να πετύχουν το τίμημα που θεωρούν δίκαιο. Κατά την τελευταία διαδικασία που πραγματοποίησαν με σύμβουλο την JP Morgan προσφορά για την Wind είχε καταθέσει και η PC Partners, η οποία τώρα, έπειτα από την ανακοίνωση για την εξαγορά της Forthnet, δηλώνει δια των στελεχών της ότι δεν είναι στα σχέδιά της να επανέλθει.

Η εξαγορά του παθητικού εξοπλισμού της Wind από τον όμιλο της Vodafone (ή ακόμα και από άλλο παίχτη καθώς υπάρχει ευρύτερο ενδιαφέρον πλέον για τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές) δύναται να βοηθήσει σε μια πιθανή έξοδο των μετόχων της Wind, αλλά μπορεί να δράσει και αντίστροφα. Να πάρουν πίσω ορισμένα κεφάλαια οι μέτοχοί της (όπως πρόσφατα έλαβαν 225 εκατ. ευρώ από το δάνειο που σύνηψε η ελληνική εταιρεία) και να επιμείνουν περισσότερο στο τίμημα που επιδιώκουν για την πώλησή της, αφού η λογική τους, όπως μεταδίδεται και από την ίδια την Wind, είναι ότι «δεν έχουν πάρει απόφαση να φύγουν με το όποιο τίμημα τους προσφερθεί».

Share.

Comments are closed.