Τετραετές επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ της Vodafone Ελλάδας

0

Στα δίκτυα νέας γενιάς (κυρίως στο 5G) θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεων της Vodafone Ελλάδος. Όπως ανακοίνωσε στη συνάντηση χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, Nick Read, η θυγατρική στην Ελλάδα προγραμματίζει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ την επόμενη τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα, χάρη στο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της και τη φιλο-αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και μπορεί να αποτελέσει τεχνολογικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Read διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του Ομίλου Vodafone στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε στις επενδύσεις της εταιρείας σε σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες στην Ελλάδα. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο Όμιλος Vodafone προγραμματίζει επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές και υπενθύμισε τη διαρκή στήριξη της εταιρείας στη νέα γενιά της Ελλάδας και στην αντιμετώπιση του brain drain, μέσα από συνεργασίες με νεοφυείς επιχειρήσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και δράσεις και προγράμματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Share.

Comments are closed.