Κυριαρχεί το 5G φέτος σε περισσότερες από 100 εταιρείες δοκιμαστικά

0

Περισσότερες από 100 εταιρείες παγκοσμίως θα αρχίσουν ενσωματώνουν δοκιμαστικά την τεχνολογία 5G μέχρι το τέλος του 2020, επενδύοντας μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο θεωρούν ότι το 5G αποτελεί την ιδανική επιλογή, ειδικά για βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπως εργοστάσια παραγωγής, κέντρα logistics και λιμάνια.

Τα παραπάνω επισημαίνει στην 19η ετήσια έκθεσή της η Deloitte TMT Predictions 2020 που αφορά τις κυριότερες νέες τάσεις στην Τεχνολογία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις Τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με τον Craig Wigginton, Partner, Deloitte & Touche LLP και Global Telecommunications Leader: «Η εμφάνιση του 5G θα προσφέρει πρωτοφανείς ευκαιρίες ανάπτυξης και αύξησης των επιπέδων παραγωγικότητας στις εταιρείες. Σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες οικοσυστημάτων, όπως το IoT, το 5G θα οδηγήσει στην επίτευξη ενός μέλλοντος ολικής συνδεσιμότητας και παράλληλα, θα εξελίξει τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο».

Ο Νίκος Χριστοδούλου, Consulting Leading Partner και Technology Leader της Deloitte Ελλάδος, επίσης σημείωσε: «Η ετήσια έρευνα της Deloitte για τον κλάδο της τεχνολογίας, των επικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία ενσωματώνονται στην ζωή μας οι προηγμένες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το 5G και οι υπηρεσίες με εξατομικευμένο περιεχόμενο οδηγούν τις επενδύσεις στον κλάδο. Αντίστοιχες είναι οι τάσεις που αναμένεται να δούμε και στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα».

Όπως επισημαίνεται στην εν λόγω έκθεση οι μεμονωμένες τεχνολογίες γίνονται όλο και πιο αλληλένδετες και αλληλεξαρτώμενες, αυξάνοντας έτσι τον αντίκτυπό και την αξία τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων για τη βιομηχανία TMT αναμένεται να προέλθει από smartphones, υπολογιστές, τηλεοράσεις, επιχειρηματικά κέντρα δεδομένων και το ανάλογο λογισμικό, καθώς και από την τεχνολογία Internet of Things.

Αιχμή του δόρατος η Τεχνητή Νοημοσύνη

Μια νέα γενιά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), θα μειώσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο στα smartphones, φέρνοντας τη Τεχνητή Νοημοσύνη στη συσκευή. Η Deloitte προβλέπει ότι το 2020 θα πωληθούν πάνω από 750 εκατομμύρια προηγμένα edge chips AI, τα οποία θα εκτελούν ή θα επιταχύνουν τις εργασίες μηχανοκίνητης εκμάθησης στη συσκευή και όχι σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων. Παράλληλα η αγορά edge chips Τεχνητής Νοημοσύνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τη συνολική αγορά chips.

Γνωριμία με τη νέα γενιά συναδέλφων: τα ρομπότ

Από τα σχεδόν ένα εκατομμύριο ρομπότ, που προβλέπει η Deloitte να πουληθούν για επιχειρησιακή χρήση το 2020, περισσότερα από τα μισά θα προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες με τα προσδοκώμενα έσοδα τους να αγγίζουν τα $ 16 δισ., ξεπερνώντας σε ποσοστό 30%, τα αντίστοιχα του 2019.

Εξατομικευμένες διαφημίσεις

Η Deloitte προβλέπει ότι τα παγκόσμια έσοδα από τις υπηρεσίες βίντεο που υποστηρίζονται από διαφημίσεις θα φθάσουν τα $32 δισ. το 2020. Η Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, είναι κυρίαρχη με έσοδα ύψους $15,5 δισ. για το 2020, σχεδόν το ήμισυ του παγκοσμίου συνόλου. Στην Κίνα, την Ινδία και σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, τα βίντεο που υποστηρίζονται από διαφήμιση είναι το κυρίαρχο μοντέλο παροχής streaming video στους καταναλωτές. Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, προτιμάται το μοντέλο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις.

Share.

Comments are closed.