Κρίσιμη συνάντηση σήμερα της διοίκησης ΟΤΕ με ΟΜΕ ΟΤΕ

0

Χωρίς να σχολιάσει επί της ουσίας τα όσα προτείνει για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ, η ΟΜΕ ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει τα αιτήματά της για μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και σημειώνει: «Εάν δεν εισακουστούν από τη διοίκηση τα αιτήματά μας, ο αγώνας που κάναμε μέχρι τώρα δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή. Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε.»

Η κρίσιμη συνάντηση διοίκησης και Ομοσπονδίας στον ΟΤΕ έπειτα από την πολυήμερη απεργία πραγματοποιείται σήμερα και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΟΜΕ ΟΤΕ διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ, τριετούς διάρκειας με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους και αυξήσεις για όλους.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία σχολίασε και την προχθεσινή επιστολή του κ. Τσαμάζ προς όλους τους εργαζόμενους με την οποία τους ενημέρωσε για τις αλλαγές που προωθεί στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ομίλου, χωρίς πάντως σαφή αναφορά για τη δημιουργία τριών θυγατρικών. Μεταξύ άλλων η ΟΜΕ ΟΤΕ σημείωσε ότι ο κ. Τσαμάζ «προσπάθησε να μιλήσει για το μέλλον της εταιρείας, για το πώς είμαστε σήμερα, πώς φτάσαμε ως εδώ. Για το τι πρέπει να αλλάξουμε και τι σημαίνει για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ. Δυστυχώς δεν κόμισε γλαύκας, καθώς όλα όσα ανέφερε είναι χιλιοειπωμένα και δεν προσέθεσε κανένα νέο στοιχείο στο δημόσιο διάλογο.»

Η ΟΜΕ ΟΤΕ στην ανακοίνωσή της «αναπολεί» τον παλιό ΟΤΕ: «Επειδή κάποιοι χλευάζουν τον παλιό ΟΤΕ, αυτός, κύριοι, με τα όποια παλιά του προβλήματα και τις δυσλειτουργίες αναπτύχθηκε από την Αρμενία μέχρι την Αλβανία, καθιστώντας τον έτσι την μεγαλύτερη εταιρεία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αλήθεια δεν είναι ότι με δική σας αποκλειστικά ευθύνη μας γυρίσατε στην εποχή του ’80, όπου χρειάζεται μέσο για μια νέα σύνδεση ή αποκατάσταση μιας βλάβης;»

Επίσης, για πολλοστή φορά, η ΟΜΕ ΟΤΕ επιτίθεται στον Τύπο με την ανακοίνωσή της να καταλήγει ως εξής: «Επειδή πολλά ακούστηκαν για την στάση μας, δεν μας αγγίζουν ανακοινώσεις και δημοσιεύματα καθώς εμείς ρητά δηλώσαμε ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, είτε από εξωθεσμικούς παράγοντες με κουκούλες, είτε από καλοπληρωμένα διευθυντικά στελέχη που μηνύουν εργαζόμενους, είτε από πληρωμένους κονδυλοφόρους. Σας καλούμε, κύριοι της Διοίκησης, να πράξετε το ίδιο.»

Share.

Comments are closed.