Σε θετική τροχιά το 3ο τρίμηνο για την Wind

0

Αύξηση εσόδων από υπηρεσίες 5% (στα 137,8 εκατ. ευρώ) και EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 8,5% στα 42,3 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό ανακοίνωσε χθες η Wind.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, υπογράμμισε: «Το τρίτο τρίμηνο αξιοποιήσαμε τις ενισχυμένες υποδομές μας και εστιάσαμε περαιτέρω στη σχέση με τους συνδρομητές μας για να επιτύχουμε την υψηλότερη αύξηση εσόδων από το Γ’ τρίμηνο του 2017. Η νέα ολιστική μας προσέγγιση σε θέματα επικοινωνίας, εξυπηρέτησης πελατών και ψυχαγωγίας έχουν ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του Ομίλου και την ικανότητα μας να προσελκύουμε νέους αλλά και να διατηρούμε τους υπάρχοντες πελάτες. Η δυναμική που απορρέει είναι προφανής τόσο στα λειτουργικά όσο και στα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και στην αξιοποίηση των θετικών προοπτικών για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, με στόχο πάντα την προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας.»

Αναλυτικότερα, τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας για το εν λόγω τρίμηνο σημείωσαν ετήσια αύξηση 6,1%, στα 80,9 εκατ. και τα έσοδα σταθερής 2,3%, στα 40,9 εκατ. ευρώ. Κατά το εξεταζόμενο διάστημα οι συνολικές επενδύσεις ήταν 16,6 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση data στο δίκτυο κινητής αυξήθηκε 57,4%, ενώ σημειώθηκε διπλασιασμός της βάσης πελατών Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) σε ετήσια βάση, με διείσδυση 19,8% στη συνολική βάση της σταθερής. Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 15,6% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 222.000. Η Wind Vision προσέλκυσε 13.000 νέους συνδρομητές, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των πελατών της στους 55.000 στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι ενεργοποιημένες γραμμές Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) αυξήθηκαν κατά 26.000 στις 243.000 ενώ οι εγκατεστημένες γραμμές είναι 281.000.

Share.

Comments are closed.