Ο ΟΤΕ ανακαινίζει το διοικητικό του μέγαρο στο Μαρούσι

0

Να ανακαινίσει το διοικητικό μέγαρο στο Μαρούσι και να μεταφέρει εκεί τους εργαζόμενους (περίπου 1.200) που σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένο κτήριο στην Παιανία, ιδιοκτησία της ProdeaInvestments ΑΕΕΑΠ, έχει αποφασίσει η διοίκηση του ΟΤΕ.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι του ομίλου. Η ανακατασκευή του διοικητικού μεγάρου θα υλοποιηθεί σταδιακά, τα επόμενα τρία χρόνια, ανά όροφο και οι εργαζόμενοι θα μεταφέρονται τμηματικά σε άλλα κτήρια μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϋπολογισμός της ανακαίνισης του διοικητικού μεγάρου είναι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Στο εν λόγω κτήριο, 13 ορόφων, συνολικής δόμησης 64.785 τ.μ., επί της λεωφόρου Κηφισίας 99 εργάζονται περίπου 2.600 άτομα. Έπειτα από την ανακατασκευή του θα μπορεί να στεγάσει περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Ανακαίνιση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα έχει αποφασίσει ο ΟΤΕ και για ένα άλλο κτήριό του (ΥΜΑ-ΝΥΜΑ) επί των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου.

Όπως εκτιμάται η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να φέρει εντός του διοικητικού μεγάρου τους εργαζόμενους από το μισθωμένο κτήριο της Παιανίας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η ΟΤΕ Estate (η θυγατρική του ομίλου η οποία διαχειρίζεται να ακίνητα) διαθέτει ακίνητη περιουσία, συνολικής εμπορικής αξίας περίπου 0,83 δις ευρώ, βάσει της εκτίμησης που έγινε στο τέλος του 2018 από την εκτιμητική εταιρία Πειραιώς Real Estate. Πρόκειται ειδικότερα για 2.288 οικόπεδα συνολικής επιφανείας 9,22 εκατ. τ.μ., εκ των οποίων έχουν ανεγερθεί 2.440 κτήρια συνολικής δομημένης επιφανείας 1,13 εκατ. τ.μ.

Share.

Comments are closed.