Ομόλογο 500 εκατ. ευρώ εκδίδει ο ΟΤΕ

0

Με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών του υποχρεώσεων ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει διαδικασία για την έκδοση νέου 7ετούς ομολογιακού δανείου, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Goldman Sachs και BNP Paribas είναι οι κύριοι ανάδοχοι για να την έκδοση η οποία αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ είναι BB+ με θετικό outlook από την S&P.

Ο ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει για την κάλυψη ομολογιακού με λήξη φέτος τον Δεκέμβριο, ύψους 349 εκατ. ευρώ και τμήματος του ομολογιακού ύψους 693 εκατ. ευρώ με λήξη τον Ιούλιο του 2020 και κουπόνι 3,5%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο ΟΤΕ μπορεί να πετύχει με το νέο ομολογιακό που επιδιώκει κουπόνι της τάξεως του 1% με 1,5%.

Για το νέο ομόλογο είχε μιλήσει στις αρχές Αυγούστου ο γενικός διευθυντής περί των χρηματοοικονομικών του ομίλου, Μπάμπης Μαζαράκης, σημειώνοντας ότι τα δύο προαναφερόμενα ομολογιακά που λήγουν θα καλυφθούν από νέο και τα ταμειακά διαθέσιμα.

Στις 30 Ιουνίου 2019, ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου ΟΤΕ ανερχόταν σε 1.731 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1.445,4 εκατ. ήταν ομόλογα και τα 285,6 τραπεζικά δάνεια. Κατά το ίδιο διάστημα τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ήταν 1.123,5 εκατ. ευρώ, ως εκ τούτου ο καθαρός δανεισμός ήταν 607,5 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.